Uusimmat

Arvostelupäivitys: Uncharted 4 – ” uusi sukupolvi alkaa vasta kun Naughty Dog niin sanoo”

20.06.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika jakaa laajennettua viisautta. Tällä kertaa Niklas Isberg kertoo meille näkemyksensä Uncharted 4 –toimintaseikkailusta.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Uncharted 4: A Thief’s End – “helvetin hyvä” (PS4)

Lainaus mielipiteestä:

Aiemmat Uncharted-pelit osoittivat, että Naughty Dog on studio, joka parantaa jatkuvasti tulostaan. Kaava toistuu A Thief’s Endissä, sillä asiat on tehty isommin ja kauniimmin. Seikkailu näyttää erittäin upealta. Hämmästelinkin ulkoasua Miikkan tavoin jatkuvasti. Varsinkin sateiset saarella vietetyt hetket sekä vedenalaiset kohtaukset olivat henkeäsalpaavia.

Mutta onpa päätösosa paljon muutakin. Pelattavuutta on hiottu entisestään sekä vaikutteita on haettu muun muassa Tomb Raiderista. Kiipeily ärsyttää ajoittain edelleen, vaikka Nathan osaakin kurkottaa sopiville askelmille itse. Neljännessä osassa kiipeilyä ja hyppelyä on muutenkin todella paljon, ehkä jopa liikaa. Onneksi etenemistä helpottaa heitettävä koukku, jonka varassa roikkuminen on hauskaa. Olo on kuin Tarzanilla, paitsi moderni viidakon kuningas yllättää vihollisen taivaalta käsin.

Edellisistä osista tuttu vuorovaikutteinen dialogi on myös uutukaisessa läsnä. Itseään tsemppaava Nathan on muuttunut duoksi, sillä Sam säestää meininkiä samalla tavalla. Nimesin kaverukset tsemppiveljiksi, koska velipojankin suusta kuullaan tuttuja mantroja.

Viihdyttävän yksinpelin lisäksi Uncharted 4 tarjoaa moninpelin, joka on ihan toimivaa aivot narikkaan -räiskintää. Ruudunpäivitysnopeus on nostettu 60 fps:ään, mikä vaikuttaa kokemukseen positiivisesti. Lisäksi tarinassa tutuksi tullut koukkuköysi on mukana myös moninpelissä, ja vehjettä voi hyödyntää tietyissä tilanteissa hyvin edukseen. Yläilmoista vastapelaajan niskaan tippuminen on varsin tyydyttävää, mutta vaikeaa.

Niklas Isberg

Lue koko arvostelu: Uncharted 4: A Thief’s End – “helvetin hyvä” (PS4)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat