Uusimmat

Arvostelutuplassa Neverwinter Nights 2:n lisärit

10.06.2009 20:30 Jukka O. Kauppinen

Hyvää kannattaa odottaa mutta entäs jonninjoutavaa, keskinkertaista tai muuten vain kelvollista? No, joskus niitä vain joutuu odottamaan. Neverwinter Nights 2 -roolipelin viimeisimmät laajennukset Storm of Zehir ja Mysteries of Westgate ovat hyvin erilaisia lähestymistapoja tämän suositun seikkailun maailmaan. Tero Lehtiniemi sykki Forgotten Realmsin maailmassa.

Arvostelussa Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir ja Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate:

Lue arvostelu: Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir

Minkä Storm of Zehir häviää juonessa, se pyrkii kompensoimaan muilla tavoin. Pelin luonne on lähempänä kultalaatikkohenkistä vanhan koulukunnan roolipeliä, ja syvällisten henkilöhahmojen sijasta seikkailijaporukan ydin koostuu neljästä pelaajan itsensä luomasta hahmosta. Muutos on omalla tavallaan tervetullut, mutta kieltämättä ryhmän sisäistä interaktiota jää hieman kaipaamaan.

Toinen tervetullut uudistus on ihka oikea maailmankartta. Oikea siinä mielessä, että kartalla voi oikeasti kulkea tutkimassa niin, että hahmojen taidot vaikuttavat sekä uusien paikkojen löytymiseen että siihen havaitsevatko esimerkiksi viholliset kartalla liikkuvaa ryhmää. Uudistus tuo peliin sellaista tutkimisen riemua, joka on ollut roolipeleistä viime aikoina hieman hukassa.

Lue lisää…

Lue arvostelu: Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate

Mysteries of Westgaten tapahtumat alkavat, kun päähenkilö löytää mystisen kasvonaamion, joka osoittautuu kirotuksi. Johtolangat ohjaavat sankarimme korruptoituneeseen Westgaten satamakaupunkiin, jossa naamion mysteerin pitäisi selvitä. Asian selvittely ajaa päähenkilön loppujen lopuksi mukaan kaupunkia hallitsevien rikollisjengien väliseen valtataisteluun.

Tarinankerronnalliset ongelmat ja toisinaan omituisesti rytmitetty vaikeustaso ovat ongelmia, joiden syypää on selkeästi Ossian itse. Tekniset ongelmat ovat asia erikseen: koska Mysteries of Westgate ei tue kahden aiemman lisäosan mukanaan tuomia uudistuksia, on peli suoraan sanottuna ruma.

Lue lisää

Neverwinter Nights 2...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat