Uusimmat

Atari 2600 -ostoksia

22.01.2011 14:12 Jukka O. Kauppinen

Tämänviikkoisen Hollannin-työmatkan lomassa ehdimme, kuten mainittua, piipahtaa pikaisesti Amsterdamin keskustassa. V2.fi:n Manu tiesi oivan pelikaupan, jossa on kaupan paljon retroherkkuja. Ja olihan siellä… Vaikka mitä.

Jätän Manun hommaksi varsinaisen retropelikaupparaportin tekemisen, mutta katsokaapa mitä kivaa omaan ostoskoriini tarttui:

Oli ihan pakko. Vuonna 1977 julkaistu Atari 2600 -konsoli oli minullekin TV-pelien jälkeen ensimmäinen kunnollinen kosketus konsolipeleihin, joten suhtaudun laitteeseen luonnollisesti lämmöllä. Ja kuten kuvasta näkyy, kaupasta löytyi myös erinomaisen mainio kaksinpeli Combat, jossa pystyi sotimaan niin lentokoneilla kuin panssarivaunuillakin.

Wizard of Wor, se alkuperäinen WoW, on tietysti legenda.

Ja mikä upeinta, pelivalikoimasta löytyi myös maailman pelihistorian toiseksi huonoin peli, Atari 2600:n Pac-Man. Miettikääs. Tämä on toinen niistä kahdesta pelistä, jotka tuhosivat videopeliteollisuuden vuonna 1984. Sitä huonointa ei valitettavasti löytynyt… Näilläkin sai silti aika hyvin respektiä öisessä pressibussissa, kuten esittelin kollegoille päivän ostoksia palatessamme Nintendon tapahtumasta hotellille.

Pelien hinnat olivat muuten 1-3 euroa, mutta Pac-Manistä piti pulittaa kokonaiset seitsemän rahaa.

Ah, muistot, kultaiset muistot.

Ja odottakaas muuten kunhan näette millaisen aarteen Manu Atar 2600:lle osti :)

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Atari_2600