Uusimmat

Avoin kommentointi suljettu

26.05.2010 14:12 Jukka O. Kauppinen

eDomen lukijoiden ja toimituskunnan hartaasti odottama kommentoinnin rajoittaminen vain rekisteröityneille käyttäjille on nyt toteutettu.

Uutisten ja artikkelien kommentoinnin taso on valitettavasti laskenut viimeisen vuoden aikana ennätyslukemiin, samalla kun anonyymin häirikkökäyttäytymisen määrä on kasvanut. Niin eDomessa kuin muillakin suomalaisilla verkkosivustoilla. Tämä on johtanut siihen, että asiallisten kommentoijien elintila on kaventunut ja hyvät kommentit ovat usein hautautuneet merkityksettömän mölyn alle. Vähemmän yllättäen kommenttiosio on ollut joskus jopa surullista luettavaa, mikä on ahdistanut monia asiallisempia lukijoita. Samalla ylläpidon työmäärä pahimpien trollausten, asiattomuusten ja suoranaisen häiriköinnin siivoamisessa on kasvanut suhteettomaksi.

Tästä johtuen eDomen kommenttiosio on tästä päivästä alkaen rajoitettu vain rekisteröityneille käyttäjille. Avoin kommentointi on aiemmin suljettu myös Muropaketti-osiossa.

Alkujaan anonyymin kommentoinnin rajaamista harkittiin väliaikaisena toimenpiteenä, mutta mikäli tulokset rekisteröintipakosta ovat hyvät, niin anonyymikommentointia ei enää palauteta.

eDomessa kommentointiin toimii sama Plaza-tunnus, jota käytetään myös Muropaketissa, MuroBBS:ssä ja kaikkialla muuallakin Plaza-sivustolla. Yksi ja sama tunnus siis riittää koko Plazalle foorumeineen.

Voit luoda oman Plaza-tunnuksen osoitteessa http://plaza.fi/tunnus/rekisteroidy.

Tietojasi ei käytetä markkinointiin eikä sinulle lähetetä spammia, ellet nimenomaisesti kyseisiä laatikoita klikkaa. eDomen toimitus saattaa olla kuitenkin joskus sinuun yhteydessä sähköpostitse, jos olet kommentoinut erityisen ansiokkaasti ja haluamme vaikkapa lähettää sinulle kuukauden kommentoija -palkinnon tai muuta vastaavaa.

Jos haluat muuttaa olemssaolevan tunnuksesi tietoja, se onnistuu täällä: http://plaza.fi/tunnus/omat-tiedot.

Toivomme luonnollisesti, että kommentoinnin rajaaminen rekisteröityneille nostaa kommenttien ja niissä käytävien keskustelun tasoa, innostaen osaltaan yhä useamman osallistumaan.

Muistakaamme lopuksi, että hyvässä nettikeskustelussa ja kommentoinnissa viesteissä ei tieten tahtoen loukata toisia, ollaan asiallisia ja myös perustellaan mielipiteet ja näkemykset.

Kommentoinnista on keskusteltu aiemminkin blogissa täällä: Palautetta palauteesta – toukokuu 2010.

Parhain kevätterveisin,

JOK ja muu eDomen tiimi

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat