Uusimmat

Baba Yaga -noita jahtaa Lara Croftia – arvostelussa Tomb Raiderin uusi lisäri

18.03.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila veti vaihteeksi päälleen Lara Croftin nahkat ja suuntasi seikkailuihin. Tällä kertaa matka vei herran slaavilaisten myyttien ytimeen, noitahommiin.

Tarina alkaa, kun Lara Croft törmää isoisäänsä etsivään kyläläiseen. Vaari on lähtenyt legendaarisen Baba Yaga -noidan perään kostamaan vaimonsa kuolemaa. Vanhus on pelastettava, joten Lara Croft lähtee tutkimaan kirottua laaksoa. Taikuuttahan ei ole oikeasti olemassa, mutta jotain mystistä laaksossa tapahtuu silti.

Tarinasta ei viitsi tämän enempää paljastaa, sillä sen avautuminen on iso osa Baba Yaga -lisärin sisältöä. Sen verran voi kuitenkin paljastaa, että tarina käsittelee vanhaa myyttiä hyvällä maulla ja mielenkiintoisesti ja tuo samalla tapahtumiin mukaan myös aimo annoksen inhimillisyyttä. Viimeisetkin dokumentit kaivaa mieluusti esille, jotta kaikki tarinan yksityiskohdat saa ahmittua.

Lue koko arvostelu:  Rise of the Tomb Raider: Baba Yagan temppeli on lyhyt ja laadukas lisäri (PC, Xbox 360, Xbox One)

Rise of the Tomb Raider

Lisää aiheesta

Arkeologiseikkailijatar Lara Croft  on ehtinyt matkailla kaikkialla maailmassa, jos jonkinlaisissa sotkuissa. Pakka kuitenkin pistettiin uusiksi edellisessä pelissä, sillä Tomb Raider vuosimallia 2013 reboottasi koko sarjan. Hyvin reboottasikin, mikä herättää nyt suurta jännitystä: miten hyvin Rise of the Tomb Raider jatkaa uudistumislinjalla? Spoilataan se heti alkuunsa: valtavan hyvin. Rise on väkevää Vuoden peli -ainesta, ei sen enempää eikä vähempää.

Extra Life: Rise of the Tomb Raider

Ainutlaatuisen Tomb Raiderista tekee kuitenkin ääninäyttelyn laatu. Vaikka Lara on mallinnettu uskottavasti ja hänen hiuksensa on kuin Wella-mainoksesta, on Camilla Luddington ylittänyt itsensä Laran roolissa. Ääninäyttelyn jokainen nyanssi on hiottu kuntoon, mikä todistaa Square Enixin tarpeesta nostaa hahmo geneeristen pelisankareiden yläpuolelle. Lara tuntuu paremman sanan puutteessa elävältä, ja häneen on helppo samaistua. Hyvä näin, sillä matka on pitkä. Rise of Tomb Raider palvelee onnistuneesti niin toiminnan kuin tutkimisen ystäviä.

Rise of the Tomb Raider (Xbox 360, Xbox One)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat