Uusimmat

Battlefleet Gothic: Armada sai neljännen pelattavan rotunsa

08.04.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Battlefleet Gothic on mitä mainioin peli. Se siirtää erinomaisesti Warhammer 40K -maailman synkät avaruuslaivastotaistelut tietokoneversioksi. Parin viikon päästä ilmestyvä peli saa nyt mukavaa tahtia sisältöä, sillä peliin lisätään taas uusi laivasto.

Kuten viimeksi asiaa käsittelevässä uutisessa mielipiteeni pelin beta-versiosta ilmaisin:

Battlefleet Gothic oli kenties Games Workshopin paras figupeli. Se otti brittiläisen imperiumin kulta-ajoilta tutut laivastostrategiat ja siirsi ne Warhammer 40K:n upean synkkään universumiin. Kaupungin kokoiset jättilaivat ottivat yhteen taistelussa, jossa piti miettiä siirtojaan useita vuoroja ennakkoon, koska laivat käyttäytyivät kokonsa mukaisesti. Tajuttoman hieno peli!

Äskettäin Steamin Early Accessiin paukahtanut Battlefleet Gothic Armada tuntuu olevan erinomaisen hyvä tietokoneversio samasta aiheesta. Se on reaaliaikainen, mutta pelin tunnelma ja keskeiset mekaniikat on siirretty mainiosti videopeliin. Ensitestien perusteella tuntuu kovasti siltä, että tässä olisi taas käynyt Vermintidet: kehitystiimi on päässyt tekemään rakkaasta aiheesta peliä ja se näkyy.

Tämä ei ole muuttunut, mutta yksi asia on: pelattavia laivastoja on nyt neljä: ihmisten imperiumin laivasto, kaaoksen petturilaivastot, örkkipiraatit ja nyt tuoreimpana eldarit. Huipputeknologista, mutta jo hiipumassa olevaa muukalaisrotua edustavat eldarit iskevät ja liikkuvat kovaa, mutta eivät juuri kestä kuritusta. Figupelissä Eldareita pidettiin hyvin hankalana vastuksena, joten jää nähtäväksi, miten peliversiossa homma toimii.

Lisätietoja: Battlefleet Gothic: Armada

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat