Uusimmat

Beamdog reagoi transhahmokohuun – suosikkipeliä muutetaan

10.04.2016 16:00 Juho Anttila

Kuluvalla viikolla on vaihteeksi taas keskusteltu pelikäsikirjoituksesta, politiikasta, tasa-arvosta ja siitä, mitä ja miten peleissä on lupa sanoa. Keskiössä on ollut Beamdogin Baldur’s Gate -lisäri Siege of Dragonspear, jossa esiintynyt transsukupuolinen sivuhahmo sai osan pelaajista kiskaisemaan energiajuomat väärään kurkkuun.

Beamdogin toimitusjohtaja Trent Oster on nyt ottanut kantaa kohuun. Osterin mukaan mainittu hahmo oltaisiin voitu kirjoittaa paremminkin ja mies lupaa, että hahmoa parannellaan tulevassa päivityksessä. Samassa yhteydessä pelistä poistetaan toisen hahmon GamerGate-ilmiöön viitannut kommentti, jolla ei Osterin mukaan ollut mitään tekemistä kyseisen hahmon kanssa.

Koska internetissä perspektiivi tuppaa vääristymään, on tapaus saanut myös idiootit liikkeelle. Käsikirjoittaja Amber Scott on saanut osakseen jos jonkinlaista kommenttia SJW-syytöksistä erottamisvaatimuksiin saakka. Trent Oster korostaa, ettei Beamdog hyväksy tämän kaltaista käytöstä ja ettei sillä ole toivottua vaikutusta. Firma seisoo sataprosenttisesti kehittäjiensä takana. Siege of Dragonspear tehtiin tiimin voimin ja tiimi kantaa myös vastuun jatkokehityksestä yksittäisten henkilöiden sijaan.

Beamdogin päätös muuttaa dialogia on kieltämättä ristiriidassa Osterin kommentin kanssa. Väitteitä siitä, että Mizhenaksi itseään kuuluva hahmo olisi kirjoitettu huonosti ja alleviivaavasti on myös kiistetty muun muassa Gamasutraan kirjoittaneen Katherine Crossin toimesta. Myös Forgotten Realms -pelimaailman alkuperäinen kehittäjä,
Ed Greenwood on ehtinyt kommentoimaan kohua. Kyseessä on lopulta suhteellisen pieni myrsky vesilasissa, mutta ehkäpä kaiken mouhuamisen seasta löytyy myös uusia ajatuksia, jotka rakentavat omalta osaltaan pelimaailman välillä hieman ahdasta asenneilmapiiriä.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: www.baldursgate.com

Lisää aiheesta

Transsukupuolinen hahmo suosikkipelissä sytytti nettiraivon

Klassikkoropeista klassikoin laajeni rajusti

Nyt pomppasi: Baldur’s Gatella on ikää toistakymmentä vuotta ja nyt sarjaan tehdään uusi peli

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat