Uusimmat

Bethesdan ja Interplay sota Fallout-sarjan oikeuksista jatkuu

30.12.2010 17:23 Jukka O. Kauppinen

Bethesda ja Interplay ovat käyneet jo pitkään alati sekavammaksi muuttuvaa lakisotaa Fallout-pelisarjojen oikeuksista. Kuvio on jo niin sekaisin, ettei siitä ota nykyään oikein millään selvää, vaikka alkuvaiheessa kaikki näyttikin niin hyvältä.

Alkujaan Interplay myi Bethesdalle kaikki Fallout-pelien oikeudet saadakseen rahaa muuhun pelituotantoonsa. Seuraavaksi Bethesda lisensoi Interplaylle oikeuden tehdä Fallout-verkkopelin.

Siitä eteenpäin onkin vaikea sanoa kuka teki mitä ja miksi.

Viimeisimmässä lakiteknisessä pyristelyssä Bethesda on tehnyt selväksi, että yhtiö aikoo vaikeuttaa ja mieluiten estää Interplaytä käyttämästä mitään Fallout-viittauksia Fallout-verkkoroolipelissään. Jos sitä nyt ikinä päästään kunnolla tekemään ja julkaisemaankaan.

Bethesdan mukaan Interplay on rikkonut Fallout MMO:sta tehdyn lisenssisopimuksen, jonka myötä yhtiöllä ei ole oikeutta tehdä Fallout-peliä, käyttää sen nimeä tai markkinointimateriaaleja.

Interplay puolestaan ei ole esitellyt väitettyä peliään julkisuudessa sen enempää kuin virallisesti vahvistanutkaan sen olemassaoloa. Julkisuudessa esitetyt väittämät pelistä perustuvat pääasiassa epävirallisiin vuotoihin ja oikeusprosessin myötä julkisuuteen päässeihin tietoihin ja kuviin.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Interplay väittää: Bethesda ei koskaan halunnut Fallout MMO:ta

Tämä sensuroitiin Fallout 2:sta 

Fallout MMO ”Project V13” betatestiin 2012

Lue myös

Back to the Future Episode 1: It’s About Time! (Mac, PC)

Domen toimitus valitsi omat vuoden suosikkipelinsä

Jos pidät äänestämisestä, tämä on sinun linkkisi!

Videoviihdettä välipäiville III: Apina ratsastaa sialla, japanilaiset Terminatorit jahtaavat