Uusimmat

Bionic Commandon PC-version kaupoissa tänään, Resident Evil 5 syyskuussa

17.07.2009 12:20 Jukka O. Kauppinen

Capcomilta hyviä uutisia PC-pelureille. Firman tuoreen tuotannon kaksi merkittävintä peliä julkaistaan myös PC:lle – ja toisen löytää kaupoista jo tänään. Bionic Commando julkaistaan tänään ja konsoleilla huikeaa kohua ja valtaisia myyntejä kerännyt Resident Evil 5 saapuu syksyllä.

Bionic Commando tuo 80-luvun kyberneettisen toimintasankarin uudessa muodossa loikkimaan ja räiskimään raunioituneissa suurkaupungeissa ja muissa ympäristöissä. Luvassa on yksin- ja moninpeliä. Bionimiehen konsoliversiot eivät kuitenkaan saaneet varauksetonta ylistystä, joten mitenkähän PC-version kanssa käy?

Toinen Capcomin hyvä uutinen tälle päivää on Resident Evil 5 -kauhuräiskinnän julkaisupäivä. Afrikan sydämeen sijoittuva kauhupeli julkaistaan PC:lle 18.9.

Tiukkana vetona PC-versio tukee myös 3D-pelaamista. Nvidian GeForce 3D Vision -tekniikka löytyy paketista valmiina, joten pelaajat eivät tarvitse kuin 3D-lasit. Ja hui, möröthän tulevat ihan silmille!

”Olohuoneenne muuttuvat virtuaaliseksi Kijujuksi, kun hirviöiksi muuntuneet ihmiset ryntäävät kimppuunne joka suunnalta, pölyn lentäessä ympärillänne ja leijuessa ulos ruudulta. Pelottavimmatkin vihollisbossit ovat entistä kaameampia”, lupaa Capcom.

Woah! Tämäpä jotain.

Jos 3D-kikkailu kiinnostaa, voit piipahtaa Nvidian saitilla lataamassa koneesi kolmiulotteisen grafiikan pyörittämistä mittaavan testiohjelman: Resident Evil 5—3D Vision.

Lisätietoja: http://www.residentevil.com/5/

Lisää aiheesta

Bionic Commando (PS3, 360)

Remaket ovat nykyään muotia sekä Hollywoodissa että myös pelimaailman puolella. Klassisen koukkukäden, Bionic Commandon modernisointi oli mitä hienoin osoitus vanhan konseptin toimivuudesta ja nyt jatko-osa siirtää sarjan 3D-maailmaan.

Mutta miten mahtaa onnistua koukkukäden seikkailuiden siirtäminen kolmanteen ulottuvuuteen? Yksi suunta lisää, tuplasti hauskaa? Onhan tekijöinä remaken väsäämisessä kyntensä näyttänyt Grin.

Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Capcomin loistavan Resident Evil 4:n Wii-version kohdalla odotukset ovat korkealla. Nintendon Wii-konsolilla on laitteen lyhyen historian aikana ollut yksi suuri ongelma. Sen vallankumouksellista liikkeentunnistusohjainta on hyödynnetty peleissä pääasiassa surkeasti. Liikkeentunnistus on usein tuntunut pakolla mukaan liitetyltä yhdentekevältä ominaisuudelta. Tilanne ei luonnollisestikaan voi jatkua tällaisena kovin kauaa, ja tämä on onneksi tajuttu myös Capcomilla.

Resident Evil 5 (360, PS3)

Resident Evil  -pelisarja on viimeisen vajaan 15 vuoden aikana pelotellut pelikansaa moninaisilla ja viihdyttävillä tavoilla. Ajan kuluessa sarjakin on kehittynyt ja alkuvuosien hidasetempoinen zombi-jännäily on jäänyt historiaan. Nyt mennään huomattavasti toiminnallisemmilla poluilla, mikä ei suinkaan ole miellyttänyt kaikkia.

Toiminta ei ole ollut ainoa valituksen aihe,  sillä pelin ympärillä on kohistu jos jonkinlaisista aiheista jo hyvissä ajoin ennen sen julkaisua. Kaiken kohun keskellä meinasi unohtua se tosiasia, että Resident Evil 5 on pahuksen hyvä peli.

Resident Evil 5 – rasismia vai idiotismia?

Ja niin kävi kuten eDomen lukijatkin ennustivat – Resident Evil 5 on herättänyt hälyä ja paniikkia jo pelkkien ensikuviensa ja trailerin perusteella. Kuten MPR kommentoi, ”valkoinen mies tulittamassa afrikkalaisia rynnäkkökiväärillä takaa varmasti hälyä ja uusia 4chan-kuvia.” Juuri näin!

Lue myös

Analyytikko: GTA V ensi vuonna

Arvostelu: Demigod (PC)

Arvostelu: Overlord 2 (PC, PS3, 360)

Command & Conquer 4 vaatii nettiyhteyden. Aina.

PSP:n uusi kehitysstrategia on puhdasta Applea