Uusimmat

Bioshock-tiimin seuraava peli on…

03.02.2009 11:00 Miikka Lehtonen

Jos 2K Boston ei sano tiimin nimenä mitään, heidän tunnetuin pelinsä voi kertoa jo paljon enemmän: Bioshock. Aikanaan monien mielestä vuoden 2007 paras peli on saamassa jo jatkoa, mutta ei alkuperäisen tiimin toimesta. He suuntaavat nimittäin huomionsa aivan uusille vesille.

2K Bostonin nettisivuille on ilmestynyt rekrytointi-ilmoituksia, joissa värvätään väkeä työstämään tiimin seuraavaa peliä. Tunnelmallinen ja tarinavetoinen räiskintä taitaa nyt olla historiaa, sillä hakujen pääpaino on moninpelin puolella. Ilahduttavasti tiimi itsekin tiedostaa lähtevänsä nyt kiviselle ja ahkeraan kuljetulle polulle.

”Miltei jokaisessa pelissä on nykyään moninpelikomponentti, mutta vain pari niistä on niin hyviä, että väki viihtyy pitempäänkin. Jos pelisi ei ole yksi näistä, miksi lähteä edes leikkiin mukaan? Bioshock-tiimi panostaa urakalla moninpeliin ja aikoo pysyä pitkään listojen kärjessä. Tiedostamme edessämme olevat ongelmat, lähestymme niitä innovatiivisesti, toteutamme pelimme laadukkaasti ja hinkkaamme ne pirun kiiltäviksi”, kertoo hakuilmoitus. Jos työpaikka Bioshock-poikien ja entisen pelitoimittajastara Shawn Elliottin kanssa kiinnostaa, vaatimukset ovat kovat.

”Sinulla on ehdottomasti oltava aiempaa kokemusta FPS-pelien kehittämisestä. Pysyvien online-maailmojen ymmärrys on suotavaa, mutta ei välttämätöntä. MMO-suunnittelu tai -toteutus lasketaan myös eduksi.”

Projekti kuulostaa kiinnostavalta. Olisiko Bioshock-tiimi väsäämässä MMO-henkistä nettiräiskintää hieman Planetsiden tyyliin? Jos näin on, tiedossa voi olla melkoista tykitystä.

Lisää aiheesta

Bioshock (PC, 360)

Ken Levine: koukussa D&D:n, lätkässä Purppuranoitaan

Panostakaa tarinankerrontaan, pyytää Bioshockin tekijä

BioShockista kasvaa trilogia

Lue myös

Onko Killzone 2 hypen arvoinen? Päätä itse torstaina!

Pinball Dreaming: DICEn klassinen flipperi uudessa iskussa