Uusimmat

Bioware puolustaa PC-pelaamista

19.01.2009 14:04 Miikka Lehtonen

PC-pelaamisen kuolemasta on mölytty jo viimeiset 10 vuotta, mutta niin ne maailman suosituimmat pelikoneet kuitenkin jaksavat. Mainioista roolipeleistään tunnettu Bioware kantaa oman kortensa kekoon ja muistuttaa meitä kaikkia siitä, että PC-pelaamisella menee lopulta hyvin.

Brittiläisen Computer & Video Games -saitin kanssa jutellut tohtori Ray Muzyka on sitä mieltä, ettei PC-pelaajilla tai -pelikehittäjillä ole syytä huoleen. Hyvin menee ja tulevaisuuskin on valoisa.

”Minun nähdäkseni PC:llä pelataan ja PC-peleihin käytetään rahaa enemmän kuin koskaan ennen. Kulutus on vain erilaista kuin aiemmin”, Muzyka pohti. Teknologia kehittyy ja pelaajakanta laajenee niistä sterotyyppisistä PC-pelaajista suuremmaksi yleisöksi.

”Massiivimoninpelit ovat osa muutosta. Lisäksi monet pelaavat flash-pelejä muita pikkupelejä, jopa täysipainotteisia hardcore-pelejä, joita voi pelata lyhyemmissä pätkissä. Ei minusta ole lainkaan huonoa jos ihmiset haluavat laajempaa pelivalikoimaa kuin 20 vuotta sitten. Se on ihan luonnollista teknologian ja peliyleisön muuttuessa. Meidän kehittäjien pitää toki olla mukana muutoksessa, mutta se ei tarkoita alkuperäisen yleisömme hylkäämistä.”

Muzyka uskookin, ettei kyseessä ole niinkään keskustelu siitä, millaisia pelejä yleisölle tarjoillaan, vaan miten ne tarjoillaan – ja millaisissa paketeissa.

”Voimme yhä tehdä syvällisiä pelikokemuksia, mutta meidän pitää suunnitella niistä helposti lähestyttäviä ja mukavia pelata. Meidän pitää tarjota ihmisille pelikokemus, jonka parissa voi viihtyä joko turhankin pitkään tai sitten lyhyissä pätkissä, miten sitä haluaakaan pelata.”

Lisää aiheesta

BioWaren pomo: ”Wii on vain lelu”

Pelaajat eivät näe 90 prosenttia pelien sisällöstä

BioWaren Dragon Age -roolipeli myös konsoleille

Bioware jatkaa tähdissä: Star Wars: The Old Republic

BioWare-nannaa: uudet kuvat Dragon Agesta

Lue myös

Segan pelit GamersGaten nettijakeluun

Nettipelaajan unelmatuoli: Emperor Workstation