Uusimmat

Buginen Xbox 360 -peli päivittyy kaksi vuotta julkaisunsa jälkeen

19.01.2011 10:00 Jukka O. Kauppinen

Japanilaiset ovat veikeitä kavereita, monessakin asiassa. Ja aivan erityisesti kahdessa: luotihelvettiräiskintöjen ja Xbox 360 -pelien tekijöinä. Ensin mainituissa japskit ovat neroja, jälkimmäisessä joskus hämmästyttävän kyvyttömiä.

Vuonna 2002 Japanissa julkaistiin kolikkopeli nimeltään DoDonPachi Dai Ou Jou, joka julkaistiin sittemmin myös PlayStation 2 -konsolille.

Xbox 360:n saapumisen myötä 5pb-studio sai tehtäväkseen kääntää peli myös Xboxille, mutta… Käännös olisi ehkä voitu tehdä vähän huolellisemmin. 5pb kun siirsi Xboxille PS2-version lähdekoodia, kaiken lisäksi täysin omin lupinensa. Ei siis ihme, ettei peli oikein toiminut Xboxilla. Lopputulos oli niin kamalaa, että 5pb joutui pyytämään yleisöltä anteeksi ja peli vedettiin kaupoista.

DoDonPachi Dai Ou Jou Black Label EXTRA -räiskintää on siitä lähtien koodattu uusiksi. Urakka on ollut niin massiivinen, että firma myöhästyi vihoviimeisestä päivityksen deadlinestään vain vuodella. Niin, vuodella. Ja alkujaankin päivityksen tekoon oli varattu vuosi.

Melkoista sankarikoodausta. Olisikohan luotihelvetissä vielä tilaa?

Lähde: Kotaku, 2 Years Later, Broken Xbox 360 Game Gets Fixed

Lisätietoja: http://5pb.jp/games/div2/ddpdojblex/info.html

Lisää aiheesta

3dome: luotihelvettiroolipeli Knights in the Nightmare  

Pelattavaa luotihelveteistä innostuneille Japani-import-faneille

Lue myös

Lantrek 2011 houkutteli pelaajat luolistaan

LittleBigPlanet 2 (PS3)

Onko tämä kolmiulotteisen elokuvan tulevaisuus?

Segan Toylets-pissapelit ovat jo koekäytössä