Uusimmat

Burnout-tiimi työstää seuraavaa Need for Speediä

12.06.2009 09:33 Miikka Lehtonen

Jos pidät tippaakaan huristelupeleistä, Criterionin erinomainen Burnout Paradise on varmasti noussut viimeisen vuoden aikana suursuosikkiesi joukkoon. Onhan firma kuitenkin tukenut jo alunperin hyvää peliään laajalla ladattavan sisällön rintamalla. Tätä taustaa vastaan onkin hieman ristiriitaista kuulla tiimin suuntaavan seuraavaksi Need for Speedin kimppuun.

Pelitoimittajien keskuudessa on huhuttu jo pitkään, että Criteron olisi nakitettu seuraavaksi kehittämään uutta Need for Speed -peliä. Huhut ottivat hieman takapakkia kun EA julkisti kevään mittaan pinon uudenlaisia Need for Speed -pelejä, jotka eivät liittyneet mitenkään Criterioniin. Jättipommi säästettiin ilmeisesti viimeiseksi, sillä John Riccitiello paljasti vihdoin Criterionin Need for Speed -hankkeen.

Pelitoimittajat kyselivät, milloin seuraava uusi Burnout-sarjan peli nähtäisiin kaupoissa, jolloin Riccitiello heitti korttinsa pöytään. ”Emme tällä hetkellä suunnittele mitään suurta Burnout-julkaisua, koska se tiimi keskittyy tällä hetkellä tekemään vallankumouksellista Need for Speediä.”

Mites tämänkin sitten tulkitset? Burnout-pelisarja on viime aikoina ollut huomattavasti kuumempaa kamaa kuin Need for Speed, joten äkkiseltään tuntuisi oudolta nakittaa voittava tiimi häviävän tuotteen kimppuun. Toisaalta samaiset pitkäaikaiset huhut ovat kertoneet, että Burnout ja Need for Speed yhdistyisivät. Ehkä Criterion kehittääkin siis Burnout: Need for Speed -peliä tai toisin päin?

Oli miten oli, tiimi ei ole hylännyt rakasta Paradise Cityään, sillä eilen julkaistiin myös 12,99 euron hintainen Big Surf Island, joka lisää peliin kokonaisen uuden saaren. Tarjolla on maastoautoja ja törkeää ilmalentoa, joten vähänkään Burnoutista kiinnostuneiden kannattaa suunnata pikavauhtia lähimpään latauspisteeseen.

Lisää aiheesta

Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Neljä laajennuspakettia Burnout Paradiseen

Great Scott! Burnout to the Future!

Prätkäilypäivitys Burnout Paradiseen

Lue myös

EA: Xbox 360:n mehut puristettu, PS3:ssa vielä jäljellä

Arvostelu: New Play Control! Pikmin 2 (Wii)

Jätkä rakensi oman jättimechan