Uusimmat

Candy Crush Saga -kehittäjä Kingin tulos heikkeni

16.08.2015 16:00 Juho Anttila

Candy Crush Saga

Megaluokan mobiilikehittäjä King on vähän kuin suomalainen Rovio. Firman kasvu ja tulos on saavutettu käytännössä yhdellä brändillä, eikä suosio välttämättä kestä loputtomiin. King kamppailee tällä hetkellä juuri tämän kysymyksen parissa, mikä näkyy entistä ohkaisempina rahavirtoina.

Kingin liikevaihto tipahti tilivuotensa kesäkuun lopussa päättyneen toisen vuosineljänneksen aikana kokonaista 18 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Toki rahaa liikkui silti melkoinen läjä, nimittäin 490 miljoonaa dollaria. Tulos puolestaan putosi 28 prosenttia ja päätyi 165 miljoonaan dollariin.

Firma itse selittelee heikentynyttä tulosta nimenomaan Candy Crush Sagan suosion vähenemisellä. King myös muistuttaa julkaisseensa vähemmän uusia pelejä ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Usko tulevaan on kuitenkin kova. Vaikka alkuperäinen Candy Crush Saga hiipuukin lievästi, löytyy Kingin listalta Sagaa jos jonkin laista. Candy Crush Soda Saga ja Farm Heroes Saga pyrkivät jatkamaan firman menestystä eikä se alkuperäinenkään Candy Crush Saga nyt kovin huonosti pärjää.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: Kingin kotisivu

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga tuottaa entistä vähemmän rahaa

Candy Crush Saga -kehittäjä kasvoi hurjasti

Candy Crush Saga -julkaisija sopii tuotemerkkiriitojaan