Uusimmat

Carcassonne-lautapelin 360-versio pikakokeessa

23.04.2007 16:14 Jukka O. Kauppinen

Moni innokas seurapelaaja on odotellut hartaasti tietoa Carcassonne-lautapelin saapumisesta Xbox 360:n Live Arcade –palveluun. Enää ei tarvitse odottaa kauhean pitkään, sillä peli tulee kesäkuussa. eDome ehti ottaa jo pienen Carcassonne-koeajon ja tosi herkulta vaikuttaa! Jos odottelun tuska kuitenkin polttelee, niin sitä ennen pääsee pelaamaan toukokuussa saapuvaa Settlers of Catania.

Carcassonne on melkoinen epeli peliksi, sillä se valittiin Suomessakin vuoden 2004 parhaaksi lautapeliksi. Ja kas kummaa, samana vuonna myös Catan nousi maininnoille. Lainataanpa Suomen Leluyhdistyksen lausumia:

Perhepeliraati arvioi Carcassonnen peliporukan suosikkipeliksi, joka tempaa heti mukaansa, jossa on paljon vaihtoehtoja ja silti se on helppo peli. Peliin saatavien laajennusosien todettiin lisäävän pelin kiehtovuutta. Pelilauta on houkutteleva grafiikaltaan ja puiset pelinappulat pelin henkeen sopivia. Myös pelaamisaika on sopivan mittainen. Kun pelatessa rakennetaan yhdessä toisiaan auttaen pelilautaa, niin riitojakaan ei synny. Carcassonne-pelissä rakennetaan eteläisessä Ranskassa sijaitsevan kaupungin ympäröiviä alueita. Pelaajien taidot alueen kehittämisessä ratkaisevat voiton.

Perhepeliraati antoi vielä erikoistunnustusta kisassa mukana olleelle Catanin Uudisasukkaat -pelille, hyvästä, uudenlaisen lautapelityypin toteutuksesta, fiksu peli!

Carcassonnen Xbox Live Arcade –versio on ensikokeilun perusteella silkkaa herkkua. Peli on toteutettu tyylikkäästi ja selkeästi. Painopiste on pelattavuudessa, mitä auttaa myös automaattinen pistetilastojen seuranta ja virtuaaliset nappulat – enää ei tarvitse ihmetellä minne ihmeeseen ne nappulat taas lensivät.

Xbox-Carcassonnea voi pelata 1-5 pelaajan voimin. Live-verkkopelissä voi mesota viisikin pelaajaa, saman konsolin ääreen mahtuu neljä rakentelijaa.

Peli sisältää perus-Carcassonnen 72 rakennuspalikalla sekä Rivers I –laajennuksen. Arcadeen peli pamahtaa kesäkuussa 2007.

Ja kuten mainittua, sitä ennen seurapelaaminen sujuu myös Settlers of Catanin / Catanin uudisasukkaiden avulla. Myös sen toteutus on kivasti kohdallaan ja ainakin allekirjoittanut jäi pelikokeilun perusteella odottamaan täysversiota malttamattomasti.

Luvassa on siis konsoliseurapelien täytteinen kesä. Ei muuta kuin pelikoneet tulille ja ilmanvaihtokoneet täysille. Jos pelätty hellekesä realisoituu, niin mikäpä olisikaan parempi tapa paeta paahtavaa ulkomaailmaa kuin hyvien lautapelien pelaaminen?

Lue lisää:

Vuoden 2006 lautapelisuositukset

Catanin uudisasukkaat

Carsassonne