Uusimmat

CD Projekt Red lupaa lisää rahaa The Witcherin luoneelle kirjailijalle

05.02.2019 20:11 Muropaketin toimitus

The Witcher -kirjailija Andrzej Sapowski on aikoinaan tehnyt pelikehittäjä CD Projekt Redin kanssa niin huonon sopimuksen, että hän haluaa studion pulittavan pelioikeuksista sovittua enemmän. Osapuolet ovat päässeet sopimukseen, ja nyt Sapkowski on saanut työstään korvauksen.

The Witcher -kirjasarjan kynäillyt Andrzej Sapowski ei ole ollut tyytyväinen siihen sopimukseen, jonka hän on solminut CD Projekt Red -studion kanssa. 71-vuotias kirjailija möi aikoinaan oikeudet The Witcher -pelien kehittämiseen reilulla 8000 eurolla, eikä hän uskonut niiden kiinnostavan yhtään ketään.

Toisin kävi, ja Sapowski onkin toistuvasti ilmaissut pettymystään siihen, kuinka hän on jäänyt ilman suosittujen The Witcher -pelien tuomaa mammonaa. Viime syksynä puheet kovenivat, sillä hän vaati CD Projekt Rediltä yli kymmentä miljoonaa euroa korvaukseksi pelien menestyksen vuoksi.

Nyt The Witcher -pelikehittäjä on suostunut avaamaan lompakkonsa nyörejä, muttei aivan niin laajasti kuin mitä Sapowski on toivonut. Tarkkaa summaa ei ole julkistettu, mutta mitä ilmeisimmin rahamäärä on kummankin osapuolen mieleen.

CD Projekt Redin ilmoituksen mukaan studio haluaa pitää hyvät välit niihin tahoihin, joiden töihin sen pelin pohjautuvat, tiedottaa Gamerant-julkaisu.

Sapowskin tekemän alkuperäisen sopimuksen mukaan hän ei ole velvollinen saamaan rojalteja ensimmäisen pelin jälkeen ilmestyneistä The Witcher -peleistä. The Witcher 3: Wild Hunt on ollut kaikkein suosituin pelisarjan julkaisuista, ja se onkin myynyt yli 30 miljoonaa kopiota. The Witcherin menestyksestä kertoo jotain sekin, että Netflix on parhaillaan työstämässä siihen pohjautuvaa sarjaa, jonka pääosassa nähdään Henry Cavill.

The Witcher 3: Wild Hunt on saataville PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.