Uusimmat

Dark Souls 3:n PC-versio haluaa hirmutehoja prosessorilta

07.04.2016 16:00 Miikka Lehtonen

Dark Souls -pelit ovat aina olleet laadukkaita, mutta niiden PC-käännökset eivät niinkään. Molemmat aiemmat pelit ovat tarvinneet fanin tekemiä työkaluja toimiakseen kunnolla, joten toiveet olivat kovat sen suhteen, että kolmososa korjaisi ongelmat. Näin kävi, mutta ei ilmaiseksi.

Hauskasti nimenomaan tämä Dark Souls -pelit korjannut nimimerkki Durante on päässyt dsfix-apuohjelmallaan saamansa näkyvyyden ja huomion avulla PC Gamer -lehden kolumnistiksi, joka testailee usein PC-käännöksiä monista eri perspektiiveistä ja arvioi, miten hyvin ne hyödyntävät PC-pelaamisen vaatimuksia ja mahdollisuuksia.

Tuoreimmassa artikkelissaan Durante tutustuu Dark Souls 3:n PC-versioon ja tarkastelee käännöksen onnistuneisuutta ja yleistä toimivuutta. Alkuperäinen Dark Souls oli lukittu 30 FPS:n nopeuteen ja tarvittiin fanimodi, jotta se siitä nopeutui. Dark Souls 2 tarjosi 60 FPS:n nopeuden, mutta tällöin esimerkiksi aseet hajosivat tuplanopeudella, koska niiden hajoamisnopeus oli sidottu ruudunpäivitysnopeuteen. Kunnon sankarikoodausta tämäkin.

Hyvä uutinen on, että Dark Souls 3 tarjoaa 60 FPS:n nopeuden ilman kikkoja, rajoituksia tai ongelmia. Se toimii. Huonot uutiset taas ovat, että Dark Souls 3 vaatii reippaasti prosessoritehoa. Durante arvioi, että ylikellotettu i7-6700k — joka siis on aivan tuore ja huipputehokas PC-prosessori — ei välttämättä takaa vakaata 60 FPS:n nopeutta. Moderneilla i5- ja i7-sarjan prosessoreilla 30 FPS:n vakaa ruudunpäivitysnopeus kuitenkin onnistuu.

Jotta näin. Tarjolla on myös paljon puhetta pelin GPU-vaatimuksista, graafisista optioista ja muista yksityiskohdista. Kiinnostavaa luettavaa, kuten aina!

Lähde: PC Gamer

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat