Uusimmat

David Braben kriittisenä: bisnesmallit ovat rikki, Nintendolla hyviä ideoita

20.11.2008 19:45 Jukka O. Kauppinen

Herra Elite, brittiläinen pelilegenda David Braben, osallistui Montrealin pelikonferenssiin ja laukoi puheessaan paljon kehuja ja paljon kritiikkiä. Suurennuslasin alta löytyivät muun muassa Nintendo, PC-pelien nettikauppa ja kaupankäynti käytetyillä peleillä.

Braben totesi muun muassa, että historiallisesti peliala tuntuu liikkuvan kuuden vuoden sykleissä. Nintendo kuitenkin onnistui loikkaamaan yhden sukupolven yli Wii-konsolillaan.

”On monia tapoja, joilla voimme tehdä parempia pelejä. Tämän Nintendo tajusi. Wiin suurin opetus ei ole se, että laitteessa on hyvä peliohjain, vaan se mitä kaikkea upeaa sillä ohjaimella voi tehdä.”

Braben kritisoi myös pelialan ja pelikauppiaiden toimintaa. Braben valittaa, vähemmän yllättäen, käytettyjen pelien kaupan vaikutuksesta pelintekijöihin, uusien pelien esillepanosta pelikaupoissa ja ehdottaa, että uusien pelien ostajille pitäisi tarjota lisäsisältöä. Kuten moni pelitalo nykyään tekeekin.

Lisäksi Braben palasi Frontier-firmansa Wiiwarena julkaistun LostWindsin pariin. Peli kuulemma syntyi firman pallottelemien hupsujen peli-ideoiden kipinöityä ja valmistui vain 15 viikossa.

”Se oli todella jännittävää meille kaikille. Ajatella, että pystyimme nykyaikana tekemään pelin noin nopeasti 2-3 vuoden sijaan…”

Lue Brabenin puhe täältä: MIGS: Frontier’s Braben On Retailers ’Killing The Longevity’ Of Games

Lue myös

Artikkeliyhteenveto: pelialaa, pelejä ja vehkeitä

Arvostelu: Sacred 2: The Fallen Angel (PC)

Grand Theft Auto IV:n lisäri on Lost and Damned

Half-Life Steamista synttärien kunniaksi alle eurolla

Kurkistus kulissien taakse: pelimeininkiä maailmalla