Uusimmat

DayZ tulee beta-testattavaksi pc:lle ja konsoleille ensi vuonna

01.12.2017 22:14 Muropaketin toimitus

DayZ-selviytymispelin on pitänyt tulla beta-testiin jo monta kertaa aiemmin, mutta nyt peliä kehittävä tiimi lupaa betan saapuvan ensi vuoden puolella sekä pc:lle että konsoleille.

Vuonna 2013 elettiin jännittäviä aikoja, kun avoimen pelimaailman selvitymispeli DayZ tuntui uudelta ja hauskalta idealta. Peli ei ole vieläkään valmis vaan se on yhä Steamissa Early Accessissa. Samaan aikaan muut vastaavat pelit ovat omineet genren valtikan.

Peliä kehittävän Bohemia Interactiven päätuottaja Eugen Harton ja luova johtaja Brian Hicks ilmoittivat, ettei pelin nykyinen kokeellinen versio (0.63) ole kovin hyvä, eikä sitä kannata julkaista tänä vuonna. Kun beta-testaus alkaa ensi vuoden puolella, on peliin väännetty aivan uusi rakentelusysteemi. Myös taistelujärjestelmä uusitaan, kuten myös taloussysteemikin. Lisäksi pelin ulkonäköä viilataan ja siihen lisätään uusia eläimiä sekä uusia tsomppareita.

Bohemia lupaa, että peli tulee beta-testaukseen pc:lle ja konsoleilla vuonna 2018.

“Sanomme sen suoraan: beta-testaus ei tule pc:lle tänä vuonna. Yritimme saada sen aikaiseksi aiemmin, mutta se tulee tapahtumaan vuonna 2018. Kaikki päivitykset versioon 1.0 saakka tulevat ensi vuonna, josta on tulossa DayZ:lle kaikkein tärkein vuosi. Siitä voimme olla varmoja. Tiedän, että odotus on ollut pitkä, myös meille, mutta tilanne nyt on tämä. DayZ BETA ei tule olemaan täysin valmis peli meidän näkökulmastamme. Se on hyvä aloituspiste, jota laajentaa meidän lisäksi myös modi-yhteisö. Kun aloitimme pelin kehittämisen, eräs haastavimmista Bohemian projekteista, päämääränä oli tuoda sekä peli että pelimoottori pelaajille. Se vei lähes kaikki studion resurssit ja on niin valtava projekti, että se lopulta puri meitä persiiseen. Siitä huolimatta olemme keskittyneet julkaisemaan tämän vision”, tiimi ilmoitti.