Uusimmat

Domen arvosteluviikko 12/2015: Death Skid Marks, Ori and the Blind Forest, Space Marshals, War Thunder, Roccat RYOS, Ikuri Arcade, Medieval Engineers, Chrono Trigger, Galaga

25.03.2015 22:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 12/2015 muun muassa näinniinsätämmöistä:

  • Death Skid Marks (PC)
  • Ori and the Blind Forest (PC, Xbox 360, Xbox One)
  • Space Marshals (iOS)
  • Warhammer 40K: Armageddon (PC)
  • War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)
  • Roccat RYOS TKL Pro – ”sinisten ledien valossa on jotain zeniläistä”
  • Ikuri Arcade – Tampereella sykkii flipperikeidas (Checkpoint)
  • Medieval Engineers – hiekkalinnojen rakentelua Minecraftin hengessä
  • Chrono Trigger ja Galaga – Boss Fights Books tekee pelikirjoja pelaajille

Death Skid Marks (PC)

Road trip on amerikkalainen ilmiö: pakataan lauma tyyppejä autoon ja ajetaan valtavan mantereen halki outouksia ja nähtävyyksiä ihmetellen. Suomessakin homma onnistuu, mutta ei siinä samaa meininkiä ole.

Joten otetaan videopelit avuksi ja sukelletaan keskelle väkivaltaisten poliisien, huumediilerien ja väkivallan täyttämälle automatkalle. Ihan niinku oikea reissu, siis!

 

Ori and the Blind Forest (PC, Xbox 360, Xbox One)

Näinä aikoina, jolloin kaikki tulevat pelit on traileroitu ja pohdittu puhki jo kuukausia ennakkoon, on kiva vain joskus yllättyä. Näin kävi minulle ja Ori and the Blind Forestille.

En tiennyt pelistä ennakkoon kuin sen, että se oli nätiksi kehuttu ja kansaa puhututtanut indiepeli. Jo alkuhetkistä asti oli selvää, että se on niin paljon enemmänkin.

 

Space Marshals (iOS)

Mobiilipelien maailmassa tapahtuu koko ajan aivan hillittömän paljon, ja hyvien pelien löytäminen on melkoisen etsimisen takana. Joskus sitä kuitenkin törmää todelliseen helmeen. Ruotsalaisen Pixelbite-studion Space Marshals on sellainen.

Olin myyty jo siitä, että hei, pelihän kuulostaa villin lännen sheriffiseikkailulta. Siihen vielä vähän scifimeininkiä, niin tämähän toimii ainakin ideatasolla ihan täysillä. Onneksi myös pelinä!

 

Warhammer 40K: Armageddon (PC)

Warhammer. Siinä pelisarja ja -aihe, josta moni tykkää. Kuka kirjoina, kuka figuina, kuka tietokonepeleinä. Ja myös kunnon strategioina. Armageddon on vuoropohjaisesta strategiasta tykkääville erittäin maistuva Warhammeri, jossa on myös jotain hyvin tuttua.

Tästä tulee väkisinkin hyvin lyhyt arvostelu. Oletteko pelanneet Panzer Corpsia? Tai tiedättekö Panzer Generalit? Tämä on sama peli, vain Warhammer-kuorrutuksella.

War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)

Istun kotoisan Bf 109:n hytissä, syöksyen kohti alempana lentävää brittipommittajaa. Siirrän sormeni liipaisimelle ja otan hieman ennakkoa. Ennen kuin ennätän lähettää brittisiat kadotukseen, tunnen miten koneeni ottaa osumaa. Valojuovat lentävät ohitseni. Reaktioni ovat liian hitaat ja näen miten siipeni repeää irti Hispano-tykkien voimasta. Takana lentänyt Spitfire veti pidemmän korren.

Artikkelit

Roccat RYOS TKL Pro – ”sinisten ledien valossa on jotain zeniläistä”

Joskus on hieno asia, että tekninen tietämys on jäänyt vuoteen 2005. Aina kun saa käsiteltäväkseen jotain tältä vuosikymmeneltä, ihmeteltävää riittää useammaksi illaksi. Pari kuukautta sitten asetin kaverilta saadun Logitechin, josta aika oli pyyhkinyt mallinkin nimen pois, ansaituille eläkepäiville ja otin käyttööni ensimmäistä kertaa pelinäppäimistön. Oliko sen arvoista? Kyllä.

Ikuri Arcade – Tampereella sykkii flipperikeidas (Checkpoint)

Ihmisellä pitää olla harrastuksia. Joillakin ne vain vievät enemmän tilaa kuin toisilla. Tamperelaiset Jussi Kahola ja Janne Toukkari päättivät kuitenkin tehdä harrastuksestaan vähän näkyvämpää ja kulttuurillisempaa, sillä he avasivat flipperipeliluolansa myös muille pelaajille. Siitä syntyi Ikuri Arcade –flipperipelihalli, joka levittää flipperikoneiden riemukasta sanomaa niin uusille kuin vanhoillekin sukupolville.

Medieval Engineers – hiekkalinnojen rakentelua Minecraftin hengessä

Hiekkalinnojen rakentelu on toivottavasti kaikille tuttua huttua, niin Minecraftissä kuin tylsässä tosielämän maailmassakin. Medieval Engineers tekee kasaamisen tyylillä: parin napin painalluksen jälkeen sinulla on komea kivilukaali. Tai ei ehkä parin, mutta siltä se tuntui rakentelun huumassa ja tuntien vilistäessä! Virtuaalisen linnanrakentelun paras puoli on se, että toisin kuin rantalomilla, peppuni ei ole täynnä hiekkaa.

Chrono Trigger ja Galaga – Boss Fights Books tekee pelikirjoja pelaajille

Pelaamisesta on kirjoitettu useita kirjoja, mutta harvoja todella laadukkaita teoksia. Liian usein ajatellaan, että pelit ja pelaaminen eivät ole vakavan pohdinnan arvoisia juttuja ja tulokset ovat sen mukaisia: ympäripyöreää diibadaabaa, joka ei lämmitä ketään.

Boss Fight Books on julkaissut sarjan kirjoja, joissa peleihin tutustutaan vakavammin. Henkilökohtaisemmin. Miltei akateemisesti. Tutustuimme muutamaan niistä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Niklas Isbergin arvostelun Cities: Skylines –suomistrategiasta. Ja ylivoimaisella 72 prosentin äänisaaliilla!

Cities: Skylines (Linux, Mac, PC)

Endless Legend (Mac, PC)

Evolve (PC, PS4, Xbox One)

Hotline Miami 2: Wrong Number (Linux, Mac, PC, PS3, PS4, PSV)

Silence of the Sleep (PC)

World of Warships -ensikosketus – kunnon tykittelyä!

Pelikehittäjälegenda Eugene Jarvis esitelmöi – pelialahistoriaa 1970-luvulta nykypäivään

Pelikopteri #009 – morppilegendoja, arvosteluhuijareita ja mahtava ensikosketusreissu

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta