Uusimmat

Domen arvosteluviikko 16/2015: Ace Combat, Book of Unwritten Tales 2…

24.04.2015 17:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 16/2015 muun muassa:

  • Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus (3DS)
  • Book of Unwritten Tales 2 (Linux, Mac, PC)
  • Life is Strange Episode 2: Out of Time (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Parcel (Linux, Mac, PC)
  • Vuoden 2014 epäonnistujat: Rambo the Video Game ja Destiny
  • Rainbow Six: Siege -ensikosketus: Yksin kotona (viidestään ja panttivangin kanssa)
  • Steelseries DeX – tarkan pelaajan tarkka hiirimatto

Ace Combat: Assault Horizon Legacy Plus (3DS)

Namco Bandain Ace Combat -lentoräiskinnät ovat hauskoja pelejä, jopa näin lentokonepuristin näkökulmasta. Niissä heitetään taivaan tuuliin kaikkinainen järki tarinankerronnasta, samoin ilmasotataktiikat ja ylipäätään logiikka. Ei näissä ole vain mitään järkeä. Ehkä juuri siksi simumiestäkin naurattaa, siis hyvällä tavalla.

Taas kerran pahat valtiot hyökkäävät hyvien valtioiden kimppuun. Sieltä tulee maihinnousujoukkoja, maa-armeijoita, laivasto-osastoja ja tietenkin vihollisen lentokoneita armadoittain. Taivaalle nousevat pahan maan petteri- ja ässälaivueet, superässät, huippukuskiässät ja ne-vielä-paremmat-ässät. Kaikki ne pitää ampua alas. Muista myös rikkoa maakohteita. Saa toimia.

 

Book of Unwritten Tales 2 (Linux, Mac, PC)

Joskus maailma on vaarassa, ja siihen tarvitaan avuksi henkilöt, jotka eivät edes tajua vaaran laajuutta, ja toimivat vain koska silkka itsekkyys palkkion muodossa houkuttaa tai koska auktoriteetti niin käskee. 

Tähän sakkiin lukeutuvat edellisestä The Book of Unwritten Tales –seikkailusta tuttu sukkela playboy-aarteenmetsästästäjä, jolla on kumppaninaan vapaasti suomeksi käännettynä sympaattinen purppurakarvainen Vekkuli, jonka puheesta ei saa mitään tolkkua. Naiskauneutta lisää Haltianainen, joka on tullut selittämättömästi raskaaksi. Nelikon viimeisenä löytyy naivuuttaan itseään maagiksi kuvitteleva tonttu, jolle joku koko ajan nakittaa eri tehtäviä, kuten pelasta maailma. Näitä hahmoja ohjataan vuorotellen lukujen välissä tai joskus pari hahmoa on pelattavissa samaan aikaan, jolloin näiden kesken täytyy tehdä yhteistyötä.

 

Life is Strange Episode 2: Out of Time (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Life is Strange oli alkuvuoden iloisimpia yllätyksiä. DONTNOD Entertainmentin episodipeli yllätti kuin puskista maanläheisellä tunnelmallaan ja erinomaisilla ihmissuhdeongelmillaan. Elämä on outoa, kun on teinityttö – varsinkin jos osaa kääntää aikaa taaksepäin.

Mutta onhan niitä ennenkin erinomaisia ykkösepisodeja nähty, minkä jälkeen taso on sitten romahtanut kakkosta varten. Nyt onneksi näin ei käy, sillä Life is Strangen kakkosepisodi ei todellakaan jää kakkoseksi.

 

Parcel (Linux, Mac, PC)

Vaikka tulevaisuudessa kaikki sulkeutuisivat virtuaalitodellisuuteen, postilaitos ei luovuta. Paketit ja kirjeet on vietävä perille. Ei väliksi, vaikka vastassa olisi huippumoderni turvajärjestelmä laserrobotteineen ja muine esteineen.

Joensuulaisen Polar Bunnyn esikoisteos Parcel on puhdasverinen ja konstailematon puzzlepeli. Early Access -palvelussa juuri julkaistua pulmapeliä on hiottu jo hyvän aikaa ja tämä näkyy myös lopputuloksessa. Early access -julkaisuksi Parcel on nimittäin sangen valmis tapaus.

Artikkelit

Vuoden 2014 epäonnistujat: Rambo the Video Game ja Destiny

Pelivuosi 2014 oli täynnä hyviä pelejä. Ja pettymyksiä. Ja joitakin todella heikkojakin esityksiä.

Vuoden 2014 epäonnistujat -äänestyksessä haettiin pettymyksiä ja huonoimpia pelejä. Vuoden huonoimman pelin äänestyksessä monilla oli tuttuun tapaan vaikeuksia erottaa oikeasti huonoja pelejä suosittujen ja hypetettyjen pelien aiheuttamista pettymyksistä. Osa varmaan myös ui tietoisesti taas vastavirtaan, mutta sehän on normaalia.

Järkevät häviäjät silti löytyivät äänipinkasta sekä vuoden pettymykselle että vuoden huonoimmalle pelille.

Rainbow Six: Siege –ensikosketus: Yksin kotona (viidestään ja panttivangin kanssa)

Rainbow Six on vuosien varrella ollut jos jonkinlaisia juttuja. Realistinen yksikkötason taktiikkapeli. Hilpeä nettiräiskintä. Ylämäkeä, alamäkeä, kaikkea vuoron perään. Mutta se mitä se ei ole ollut, on maailman ensimmäinen Yksin kotona –simulaattori. Ennen kuin nyt.

Kyllä, Ubisoftin Rainbow Six tulee taas ja nyt hieman erilaisena kuin aikaisemmin. Vastakkain ovat yhä terot ja anterot, mutta aika moni muu asia on muuttunut.

Steelseries DeX – tarkan pelaajan tarkka hiirimatto

Mitä voi sanoa hiirimatosta? Siinä on ongelma, jota olen pohtinut viimeiset päivät. Testiin kun on saapunut Steelseriesin DEX-hiirimatto, josta minulla kyllä riittää sanottavaa, mutta ei välttämättä kauheasti paria kappaletta enempää.

Yritetään silti jotain, sillä onhan hiirimatolla oikeasti väliä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Heikki Takalan arvostelun eeppisestä Bloodbornesta.

Bloodborne (PS4)

Helldivers (PS3, PS4, PS Vita)

Rune Factory 4 (3DS)

Super Mario Bros. 3 VC (Wii U)

Supreme League of Patriots (PC)

Lautapelejä koko perheelle II – Coco Loco, Activity Original, Imperium, Hanabi

Extra life – Strife Veteran Edition (Checkpoint)

Mulkaisu – Helldivers

Mulkaisu – Bloodborne

Nelinpeli Podcast 074: Röllimuna

 

Muropaketin uusimmat