Uusimmat

Steelseries DeX – tarkan pelaajan tarkka hiirimatto

15.04.2015 19:00 Miikka Lehtonen

Mitä voi sanoa hiirimatosta? Siinä on ongelma, jota olen pohtinut viimeiset päivät. Testiin kun on saapunut Steelseriesin DEX-hiirimatto, josta minulla kyllä riittää sanottavaa, mutta ei välttämättä kauheasti paria kappaletta enempää.

Yritetään silti jotain, sillä onhan hiirimatolla oikeasti väliä.

Teoriassa modernit laserhiiret toimivat vaikka paljaalla pöydällä. Usein jopa ihan asiallisesti. En välttämättä siis pidä hiirimattoa, varsinkaan mitään kallista pelihiirimattoa, mitenkään ehdottoman tärkeänä hankintana. Mutta siinä se hiirimatto silti on, pöydälläni. Ja vaihdankin sitä vielä uusiin säännöllisin väliajoin, joten kaipa siitä jotain iloa on.

Steelseriesin tuoreehko DEX-hiirimatto ei tehnyt kovin kivaa ensivaikutelmaa. Jotenkin pidä siitä, jos käteni ja ranteeni hankaavat karheaa kangasta tai alustaa vasten pitkiä aikoja. Se tuntuu ärsyttävältä ja inhottavalta, jollain alkukantaisella tavalla.

Kumimaisesta aineesta tehty ja kohokuvioitu DEX ei siis todellakaan ensivaikutelmalta tuntunut minun hiirimatoltani. Kokeilin sitä paketissa olevan pienen näyteikkunan läpi ja irvistin henkisesti: ei perkele. Ei tätä. Ei minun käteni alle. Mutta niin se arvostelijan ammattiylpeys vain lopulta voitti ja otin hiirimaton käyttöön.

Ja tiedättekö mitä? Olen iloinen, että tein niin.

Yksinkertaista, mutta toimivaa

DEX on ensisilmäyksellä vaatimaton. Pohja on tehty hieman neopreeniä muistuttavasta, lievästi kitkaisesta aineesta ja on väriltään kirkkaan oranssi. Tämä on hieman yllättävää, sillä kuka sitä kivaa väriä nyt pöydän läpi näkee? Positiivisesti kitkapinnoite hoitaa hommansa, sillä matto ei kovassakaan pelikäytössä liiku pöydällä, vaan pitää paikkansa.

Hiiren se ns. bisnespuoli onkin sitten vaisumpi: se on musta. Tasaisen. Reunassa on kohokuvioitu Steelseries-logo, mutta siinä se sitten olikin. Ei kovin iskevä visuaalisesti ja se ensituntuma… hrr! Mutta kun vähän puri hammasta ja sissitti, huomasin, että ei se kuviointi niin kauhea ollut. Jotenkin kumimainen pinnoite ei hankaakaan aktiivikäytössä ollenkaan niin paljon kuin pelkäsin.

Kolikon kääntöpuolella pinnoite onkin sitten pelikäytössä erinomaisen hyvä. Hiiri liikkuu vaivattomasti, mutta silti tarkasti. Itse testailin mattoa paitsi aktiivisessa ja jokapäiväisessä konekäytössä, myös Heroes of the Stormissa, World of Warshipsissä ja Team Fortress 2:ssa. Kaikki pelejä, joissa hiiri liikkuu aktiivisesti ja ripeästi. Ei silti ärsyttänyt kättä. Ei yhtään.

Sananen vielä koosta. DEX ei ole todellakaan sieltä suurimmasta päästä. Edellinen hiirimattoni oli niin valtava, että siihen olisi voinut kääriä pienikokoisen elukan. 32×27-senttinen DeX taas mahtuu kivasti vähän ahtaammallekin työpöydälle. Voihan koko toisaalta olla myös haitta, jos joku tykkää suurista liikkeistä ja matalasta hiiren erottelutaajuudesta?

Onko DeX sitten hiirimattojen uusi kuningas ja yliherra? Paha sanoa. En tiedä, millä mittarilla moisia arvioita voisi lähteä tekemään. Se tuntuu hyvältä, ei ärsytä kättä ja mahtuu kivasti pöydälle. Riittääkö se?

 

Steelseries DeX

Valmistaja: Steelseries

Hinta: 39,90 euroa

Lisätietoja: Steelseries DeX

Miikka Lehtonen

 

 

Tekniset tiedot:

  • Mitat: 320 mm x 270 mm x 2 mm
  • Paino: 212 g
  • Lämpösidottu reunus
  • Silikonipohja
  • Rasitustestattu, vesitiivis ja vesipestävä

 

Lisää aiheesta

Suuri hiirimattovertailu 2013 

SteelSeries QcK – ajoiko aika klassikkohiirimaton ohi? 

Roccat Taito -pelihiirimatto kulkee kultaista keskitietä

Voita Turtle Beach Grip 500 –pelihiiri ja hiirimatto!