Uusimmat

Domen arvosteluviikko 3/2011: Enslaved Pigsy’s DLC, LittleBigPlanet 2, Marvel Super Hero Squad ja Need For Speed: Hot Pursuit

24.01.2011 20:00 Jukka O. Kauppinen

Domen testissä:

  • Enslaved: Pigsy’s Perfect 10 DLC (PS3, Xbox 360)
  • LittleBigPlanet 2 (PS3)
  • Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet (PS3, Wii, Xbox 360)
  • Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Enslaved: Pigsy’s Perfect 10 DLC (PS3, Xbox 360)

Enslaved oli ongelmallinen tapaus. Pelin maailma oli kiinnostava, samaten kuin tarinan keskipisteessä olevat hahmotkin, mutta pelattavuus jätti turhan paljon toivomisen varaa. Minun mielenkiintoni kesti juuri ja juuri loppuun asti puhtaasti hahmojen voimin, sillä tylsä ja itseään toistava mätkyttely ja kiipeily oli nähty jo parin tunnin jälkeen.

Tämä mielessä pitäen onkin todettava, että Pigsy’s Perfect 10 lähtee liikkeelle positiivisesta tilanteesta. Se hylkää kokonaan kaikki alkuperäisen pelin ideat ja tarjoilee alunperin sivuosassa olleen romuvaraston pitäjän sivuseikkailun, joka on puhdasta hiippailua.

 

LittleBigPlanet 2 (PS3)

Parin vuoden takainen LittleBigPlanet oli todella erikoinen ilmestys. Se ei ollut niinkään tasohyppelypeli, kuin uskomattoman sympaattisiin kuoriin kääritty pelinkehitystyökalu. Ihmiset saivat sillä aikaan mitä ihmeellisempiä asioita.

Kaiken tämän huikeuden alla muutamat tasohyppelypelien perusmekaniikat olivat kuitenkin rosoisempia kuin niiden olisi pitänyt olla. Mutta hei, ensimmäinen yritys! Jatko-osa on nyt saapunut, mutta onko mikään muuttunut?

 

Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet (PS3, Wii, Xbox 360)

Marvel Super Hero Squad on animaatio- ja figuurisarja, jonka tarkoituksena oli tuoda melko aikuismaisesta ja väkivaltaisesta supersankarikatraasta astetta sarjakuvamaisempi versio, joka vetoaisi myös niihin perheen pienimpiin.

Super Hero Squad löysi kuitenkin ystäviä myös vanhemmista Marvel-piireistä, ja on tätä nykyä melkoinen rahasampo. Suomessa ilmiö on kuitenkin melko tuntematon, mutta nyt on tarjolla siihen pohjautuva peli. Itseasiassa jo toinen sellainen.

 

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Need for Speed on sarjana levinnyt kuin sateenvarjo ympäri pelimaailmaa. Se on yrittänyt niin massiivista moninpeliä, vakavaa kilpa-autoilua kuin tiukkoja arcade-henkisiä kisoja, joiden ainoa tavoite on karata poliisilta. Uusi Hot Pursuit yhdistelee pikkuisen kaikkea edellistä, pyrkien näin miellyttämään niin vanhoja kuin uusiakin sarjan faneja.

Hot Pursuit julkaistiin samoihin aikoihin Gran Turismo 5 kanssa. Jotkut erehtyivät pitämään sitä kilpailijana Sonyn massiiviselle ajo-eepokselle, eikä valinta ollut hankala pelien nököttäessä vierekkäin hyllyssä. Hot Pursuit ei ole kuitenkaan kilpailija, se on vaihtoehto. Ja pirun hyvä sellainen, jos ajotyylisi on lähinnä vetää mutkat suoriksi nitrojen laulaessa.

Kuulumia artikkelirintamalta

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Pelaaja-lehti täytti 100

Lantrek 2011 houkutteli pelaajat luolistaan

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät täydellisen ylivoimaisella 91 prosentin äänienemmistöllä Miikka Lehtosen ennakon suomalaisesta Cities in Motion -strategiapelistä.

Cities in Motion –ennakko (PC)

Golden Sun: Dark Dawn (DS)

ilomilo (Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat