Uusimmat

Domen arvosteluviikko 33/2014: Divinity, Sacred 3, Squids Odyssey, Normality, The Finnish Trilogy, Nelinpeli

25.08.2014 22:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 33/2014 muun muassa…

  • Divinity: Original Sin (Mac, PC)
  • Sacred 3 (PC, PS3, Xbox 360)
  • Squids Odyssey (3DS, Wii U)
  • Wiikon wanha: Normality
  • The Finnish Trilogy: Winter War -ennakko (lautapeli)
  • Mulkaisu: The Last of Us: Remastered
  • Nelinpeli Podcast 058: Paluulento paratiisiin

Divinity: Original Sin (Mac, PC)

Kun minä olin nuori ™, niin olin onnekas kaveri. Monia PC-pelaamisen legendaarisimpia roolipelejä julkaistiin juuri niihin aikoihin, kun minulla oli aikaa pelata niitä hampaat irvessä vaikka aamuyölle saakka.

Baldur’s Gate. Planescape. Fallout. Pelejä, joita on kaivattu vuosia ja jollaisia ei enää tehdä. Paitsi hetkinen, nytpä tehtiin.

 

Sacred 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Sacred-pelisarjan kolmas osa löysi tiensä kauppojen hyllyille viitisen vuotta kestäneen odotuksen jälkeen, mutta uuden tekijätiimin synnyttämänä. Aiemmista osista tutun saksalaispelitalo Ascaronin suljettua ovensa rahavaikeuksien myötä kehitysvastuuseen päätyi tuntemattomampi Keen Games.

Julkaisija on useammastakin suht laadukkaasta peJulkaisija on useammastakin suht laadukkaasta pelistä tunnettu brittiläinen Deep Silver, joten aivan metsässä ei sentään olla, eihän?  

 

Squids Odyssey (3DS, Wii U)

Olen kuullut, että maailman valtameristä tiedetään vähemmän kuin avaruudesta. Kuulostaa uskomattomalta, mutta pitää varmasti täysin paikkansa, vaikka avaruus onkin hitusen jännittävämpi paikka kuin Itämeri. Mutta mitä merien pohjasta sitten löytyy? Ranskalaisen The Game Bakersin mukaan kalmarit taistelevat koko merikansaa uhkaavaa mustaa mönjää vastaan viimeiseen lonkeroon asti. Jestas miten jännittävää!

Artikkelit

Wiikon wanha: Normality

Vuonna 1996, kolme vuotta ennen kuin Infogrames osti ja sulautti Gremlin Interactiven, Gremlin kehitty erilaisen seikkailupelin. Seikkailupelin, joka oli omaperäinen niin tyyliltään, tarinaltaan, käytettävyydeltään sekä genreltään. Nimestään huolimatta Normality on kaikkea muuta kuin normaali – ja samalla mielenkiintoisen ihana omituisuus.

The Finnish Trilogy: Winter War –ennakko (lautapeli)

Talvisota on suomalaisille ylpeydenaihe, jota muistellaan joka joulukuussa ainakin linnanjuhlien ja Parikan Talvisodan avulla. Lautapelisuunnittelija Mikugames antaa meille uudenlaisen mahdollisuuden talvisodan muisteluun, sillä nyt sen voi elää uudelleen lautapelin muodossa.

Yhden miehen pelifirman näkemys talvisodasta on suurin ja kunnianhimoisin lautapeli 105 kunnian päivästä, mitä tähän mennessä on tehty. Tämä valtavan laaja teos on minulla tällä hetkellä työn alla ja tässä artikkelissa kerron hieman ennakkotunnelmista pienempien skenaarioiden pelaamisen jälkeen.

Nelinpeli

Mulkaisu: The Last of Us: Remastered

Yksinoikeudella PS3:lle julkaistujen pelien ehdottomaan kärkikastiin kuulunut The Last of Us näki postapokalyptisen päivänvalon kolmannen PlayStationin joutsenlaulun aikaan. Ei siis ihme, että kehittäjä Naughty Dog päätti julkaista priimaopuksensa toistamiseen uudelle sukupolvelle. Nelinpeli testasi sekä audiovisuaalisesti ehostuneen yksinpelin että alkuperäispelin Mulkaisussa sivuutetun tiimipohjaisen moninpelin.

Varsinkin PS3-versioon tutustumattomille on syytä lyödä tiskiin iso, punainen ja turvonnut spoilerivaroitus, sillä videolla nähdään The Last of Usin tarinan säväyttävät alkuhetket.

Nelinpeli Podcast 058: Paluulento paratiisiin

Kesätauko on päättynyt ja Nelinpelin lööperikuoro on jälleen äänessä! Kuusi viikkoa pidätelty puheripuli purkautuu takuuvarmana Nelinpeli-latinkina yhtäkään aistia säästämättä tahi säälimättä. Se on menoa ny!

Kesän aikana levylautasella poukkolleista pikselieepoksista tapetille nostetaan mm. Destiny, Hearthstone: Curse of Naxxramas, Gods Will Be Watching, Witcher 2: Assassins of Kings, Rogue Legacy, Euro Truck Simulator 2, The Wolf Among Us ja Nuclear Throne.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Juha Fröjdin esikoisjutun Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel 32 prosentin äänisaaliilla. Lähellä hiihti Lehtosen arvostelu uudesta Oddworld-pelistä 26 prosentilla.

Always Sometimes Monsters (PC)

Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (iOS, PC)

Oddworld: Abe’s Oddysee New ’n’ Tasty (PS4)

The Walking Dead Season 2 Episode 4: Amid the Ruins (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel

Demoscenelegenda, Suomen ensimmäinen pelimuusikko Jori ”Yip” Olkkonen muistelee 80-luvun peli- ja demosceneä

Roccat Syva –pelinappikuulokkeet – kiva ulkonäkö, pliisu ääni

Assembly Summer 2014 oli Suomen tähän astisen eSportsin huipentuma

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli:

Katso tilanne vastaamatta