Uusimmat

Domen arvosteluviikko 4/2011: Crash Time 4, DC Universe Online, Total War: Shogun 2 ja paljon muutakin kivaa

31.01.2011 20:00 Jukka O. Kauppinen

Alkuvuoden hiljaisemman kauden jälkeen pelitykitys on taas vauhdittumassa, kun testipenkkiin pääsi niin isoja hyllypelejä, mainioita ladattavia julkaisuja ja Total Warin ennakkokin. Yum Yum!

Domen testissä

  • Crash Time 4: The Syndicate (PC, Xbox 360)
  • DC Universe Online (PS3)
  • Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)
  • Invizimals: Shadow Zone (PSP)
  • Raskulls (Xbox 360)
  • Super Scribblenauts (DS)
  • Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Crash Time 4: The Syndicate (PC, Xbox 360)

Saksalaiset poliisisarjat, nuo televisioiltojen kestosuosikit. Germaaninen lainvalvonta jaksaa kiehtoa, oli asialla sitten etsiväkaksikko, poliisikoira tai vaikkapa maantiepoliisi. Crash Time -sarja käsittelee viimeksi mainittua.

Ensimmäinen Crash Time nimettiin mediassa muun muassa yhdeksi Xbox 360:n kehnoimmista ajopeleistä. Suosiota on silti riittänyt, sillä sarja on edennyt jo neljänteen osaansa. Joko nyt onnistuu?

 

DC Universe Online (PS3)

Jos maailmaan jotain mahtuu niin massiivimoninpelejä. Pelkästään Koreasta pusketaan vuosittain ulos sen verran pelejä, että heikompaa hirvittää. Mutta valtavasta julkaisutahdista ja suurista summista huolimatta konsoleilla massiivimoninpelejä ei ole juuri nähty.

Nyt nähdään, sillä Sony Online Entertainmentin suuren hypen saattelema DC Universe Online ilmestyy sekä PC:lle että PlayStation 3:lle. Kun tähän vielä yhdistetään supersankarit, potentiaalia olisi – mutta on sitä potentiaalia ennenkin hukattu.

 

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 3 on kaikkien aikojen paras konsoliautopeli. Tai ainakin Xbox 360 -konsolin paras huristelu, jos huomioi Sony-leiristä kaikuvat protestiäänet. Hyvä muuttuu jopa entistäkin paremmaksi, kun siihen lisätään uusia autoja.

Sanavalinta uusi ei tässä yhteydessä osu ehkä aivan kohdalleen, sillä Community Choice Classics Pack ei pidä sisällään huippu-uutuuksia. Sen sijaan tarjolla on kymmenen yhteisön valitsemaa klassikkoa. Nam!

 

Invizimals: Shadow Zone (PSP)

Pokemon on ilmiö, jonka kaltaista menestystä monet ovat yrittäneet saavuttaa, mutta jossa yksikään kopio ei ole onnistunut. Sonyn Invizimals on yksi mielenkiintoisimmista haastajista, sillä se lisää soppaan PSP:n kameran mahdollistamaa augmented reality eli AR-kikkailua.

Vaikkei alkuperäinen Invizimals sytyttänytkään myyntilistoja tuleen, eikä moni varmaan edes tiedä koko pelisarjan olemassaolosta, se on saanut jatkoa Shadow Zonen muodossa.

 

Raskulls (Xbox 360)

Tasohyppelyä siellä, tasohyppelyä täällä. Sivulta kuvattujen loikkimispelien ystävillä riittää mistä valita. Mutta Raskulls lupaa olla enemmän kuin pelkkä tusinahyppely.

Hassujen kallonaamaisten piirroshahmojen seikkailu sekoittaa omalaatuisella tavalla niin sitä mainittua hyppelyä, kilpajuoksua kuin myös puzzleilua. Onko kyseessä sekametelisoppa vai pieni helmi?

 

Super Scribblenauts (DS)

Kohtaa ongelma. Mieti ratkaisu. Kirjoita ratkaisu. Katso mitä tapahtuu. Scribblenauts oli häikäisevä ja omaperäinen peli, jollaista ei oltu aiemmin tehty. Mutta vaikka sen piirtely-idea olikin loistava, niin toteutuksessa tietyt pelaamisen perusasiat tuntuivat unohtuneen.

Jatko-osa lunastaa lupauksensa paremmista kontrolleista ja fysiikkamallinnuksesta, mutta ottaa hieman takapakkia muilla osa-alueilla.

 

Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Feodaaliajan Japani on lahjoittanut maailmalle paljon tärkeitä asioita. Ilman samuraita, ninjoja, harakiria, kamikazea ja budolajeja maailma olisi varmasti paljon tylsempi paikka. Shogun-peleistä puhumattakaan.

Vuonna 2000 julkaistu Shogun: Total War oli poikkeuksellisen kiehtova strategiapeli. Se oli kiinnostava jo puhtaasti aihepiirinsä vuoksi, mutta kaikeksi onneksi myös itse peli oli priimakamaa. Pelin tehnyt The Creative Assembly on viime vuodet seikkaillut aivan muilla sotatantereilla, mutta palaa maaliskuussa Nousevan Auringon maahan. Ja voi veljet, se paluu tulee olemaan komea.

Kuulumia artikkelirintamalta

Nintendo 3DS – videoreportaasi 3DS-konsolin Euroopan julkistustapahtumasta

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät väkevällä äänienemmistöllä Miikka Lehtosen testin LittleBigPlanet 2 -rakentelutasohyppelystä.

Enslaved: Pigsy’s Perfect 10 DLC (PS3, Xbox 360)

LittleBigPlanet 2 (PS3)

Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet (PS3, Wii, Xbox 360)

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta