Uusimmat

E3dome: Nintendo keskittyi takomaan omaa rumpuaan

02.06.2009 20:17 Miikka Lehtonen

Kun Microsoft paukutti eilen pelejä pelin perään ruudulle ja sai pelikansan päästään pyörälle, yleinen pohdinnan aihe oli Nintendon ja Sonyn tuleva vastaisku. Ensimmäinen osa on nähty, eikä näillä eväillä pahuuden imperiumia kaadeta. Nintendo oli kaikkea sitä, mitä Microsoft ei ollut.

Microsoftin eilinen slogan oli ”näytä, älä kerro”. Nintendo kulki täysin päinvastaista tietä, sillä pääosa lehdistötilaisuudesta meni kuunnellessa markkinointisloganeita ja hypeä siitä, miten pirun paljon Nintendon konsolit myyvät ympäri maailmaa ja miten hienoa multietnisellä trendiyleisöllä on niiden kanssa.

Spekuloimme päivällä tiimin kanssa, että Nintendon pressitilaisuus voisi hyvin olla siinä, että Reggie tulee lavalle, huikkaa ”I’m rich, bitches!” ja marssii suoraan baarin puolelle. Voi kunpa…

Pelaajille tilaisuus ei nimittäin tarjonnut ihmeitä, ellei sitten saanut suuria kiksejä käyttäjien DSi-kokemuksista tai siitä tiedosta, että DSi on myynyt yli miljoona konsolia. Samaten kuulimme, että jatkossa DSi-kameralla voi räpsiä kuvia suoraan Facebook-tililleen.

Olihan tarjolla toki jotain kivaa. Mario vs. Donkey Kong saa jatkoa ladattavan pelin muodossa ja tulee tukemaan ladattavaa sisältöä. Peli näytti vekkulilta ja on varmasti lysti, kun se ilmestyy jo verrattain pian.

Suurempia pelijulkistuksia olivat Wii Fit 2 ja Wiin New Super Mario Bros., joka näytti tyyliltään kovin samanlaiselta kuin DS:n vastaava aikanaan. Tämä oli siis kehu. Mukavana yksityiskohtana Wiin New Super Mario Bros. on neljän pelaajan peli ja näytti myös lystikkäältä.

Suuren julkistuksen virkaa toimitti Wii Vitality Sensor, joka on pöydälle asetettava kolo, johon pelaaja tuikkaa sormensa. Tämän jälkeen laite mittaa sydämesi sykettä ja mahdollistaa kuulemma paremman rentoutumisen.

Nähtiinhän niitä pelejäkin. Huumorimiehenä tunnettu Reggie hauskuutti tilaisuuden lopussa yleisöä kertomalla, että hänkin lukee blogeja ja tietää, mitä ihmiset haluavat – aikuisempia pelejä muiltakin kuin Nintendolta. Tämän jälkeen Reggie näytti videota Conduitista, Capcomin uudesta Resident Evil -kiskoräiskinnästä ja Dead Space Extractionista. Kaikki pelit näyttävät hyviltä, mutta ovat jo entuudestaan tuttuja.

Toisaalla tarkemmin puhutut Metroid: Other M ja Super Mario Galaxy 2 ovat varmasti kovia pelejä, mutta ne olivat tilaisuudessa myös kovin yksin pääpainon ollessa muualla. Paljon kertoi se, että valtaosan tilaisuudesta Nintendon edustajat puhuivat uusien pelaajien löytämisestä ja aktivoinnista.

Firma on siis valinnut tiensä, mikä oli jälkikäteen tarkasteltuna aika selvää jo viime vuonna. Meidän hardcore-pelaajien on tyytyminen rippeisiin, joten Nintendon hyvinvoinnin kannalta on syytä toivoa, että pulssisensoreista ja tasapainolaudoista pitävät ovat jatkossakin heidän taloutensa tukena.

Lisää E3 2009 -messujen tarinoita: E3dome-uutiset

Lisää aiheesta

E3dome: Team Ninja työstää uutta Metroid-peliä

E3dome: Super Mario Galaxy saa jatkoa!

THQ ei kehitä enää suuria pelejä Wiille

E3dome: Super Mario Galaxy saa jatkoa!

E3dome: Microsoft biletti Beatlesien, Spielbergin, Alan Waken ja yksinoikeuspelien tahtiin

Lue myös

E3dome: Crysis 2 ilmestyy myös konsoleille

E3dome: EA julkaisee Crackdown-tiimin APB-pelin

Google Maps ohjaa Åboon, Helsingforsiin ja Kampeniin