Uusimmat

EA: lisenssipelien aika on ohi

09.06.2009 12:15 Miikka Lehtonen

Maailman suurimpiin pelijulkaisijoihin kuuluva EA on vuosien varrella tullut tunnetuksi muun muassa vähemmän laadukkaista lisenssipeleistään. Uuden johtonsa alaisuudessa firma on pyrkinyt ottamaan etäisyyttä synkkään menneisyyteensä, mutta nyt homma alkaa olla jo harvinaisen selvä, sillä EA-pomot toteavat suoraan lisenssipelien olevan mennyttä aikaa.

Uutiset juontavat juurensa EA Games -pomo Frank Gibeaun haastatteluun. L.A. Times -lehti huomasi EA:n pudottaneen Godfather-pelin listoiltaan ja onnistui jopa hankkimaan asialle vahvistuksen. ”Emme tee kolmatta Godfather-peliä”, totesi Gibeau suoraan.

Trendi ei rajoitu pelkkään Godfatheriin, sillä viime aikoina EA on hankkiutunut eroon aiemmin vaalimista lisensseistään. Lord of the Rings, James Bond ja Batman ovat jo vaihtaneet omistajaa ja Godfather osoittaa, ettei karsiminen ole vieläkään ohi. ”Lisenssipelien ruususta on todellakin kadonnut kaikki hohto”, Gibeau selitti.

Pelaajien kannalta käännettä voinee pitää vain hyvänä, sillä itse näen ainakin huomattavasti mielummin EA:n rahoittamassa Brütal Legendin ja Dead Spacen kaltaisia pelejä kuin James Bond Meets Gandalfia. Tosin sehän vasta hillitön peli olisi.

Lisää aiheesta

The Godfather II (PC, PS3, 360)

EA onkin pelistudion paras kaveri, ei vain ahne riistäjä?

EA: munailimme ja pilasimme Bullfrogin, Originin ja Westwoodin

EA antoi tulosvaroituksen ja huolestuttavan vision tulevaisuudelleen

Lue myös

Nintendo lähtee jahtaamaan hardcore-pelaajia

Alkuperäinen Metal Gear Solid PSN:ään

Katso: Monkey Islandin kansiluonnos vuodelta 1990

Muropaketin uusimmat