Uusimmat

EA sopi ylityökorvauksista

27.04.2006 12:36 Jukka O. Kauppinen

Maailman suurin itsenäinen pelitalo Electronic Arts joutui taipumaan kerralla useammissakin sitä vastaan nostetuissa korvausvaateissa. Yhtiön kooderit saivat kaikkiaan 14,9 miljoonan dollarin korvaukset, kun yhtiö oli pakottanut heidät tekemään palkattomia ylitöitä. Sopimuksen mukaan osa ohjelmoijista nostetaan lisäksi vakituisen työntekijän asemaan, jolloin heidät on vastedes oikeutettu normaaliin ylityökorvaukseen.

Tuomioistuimen päätös oli jo toinen lyhyen ajan sisään, sillä viime vuoden lopussa EA:n graafikkotiimi sai 15,6 miljoonan taalan korvaukset, aivan identtisestä syystä.

Molemmat haasteet saivat alkunsa, kun EA:n työntekijät saivat tarpeekseen jatkuvista palkattomista ylitöistä ja halusivat niistä järkevän korjauksen.

Oikeuden päätökset ovat toimineet jo katalyyttinä monille muutoksille niin EA:n kuin muidenkin pelitalojen toimintatavoissa, sillä työntekijöiden yletön rasittaminen palkattomilla ylitöillä on enemmänkin maan tapa kuin poikkeus.

Suuren yleisön tietoisuuteen käytäntö pomppasi kuitenkin vasta, kun niin sanottu EA Spouse julkaisi nimettömän tarinansa netissä 2004 marraskuussa, kertoen puolisonsa hirvittävästä työtaakasta ja järjettömistä pelialan käytännöistä.

Muropaketin uusimmat