Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Gundam 2, Trine, Trials HD, Uncharted 2, Wheelman

29.06.2009 19:45 Jukka O. Kauppinen

Viikko 26/2009 oli hyvin ennakkotäyteinen. Sillä pitäähän pelejä joskus katsoa tarkalla ennakkosilmälläkin. Ja mikä mukavinta, ennakoissa oli myös erinomainen annos kotimaista pelituotantoa.

eDomen testissä…

  • Dynasty Warriors: Gundam 2 (PS2, PS3, 360
  • Trine -ennakko (PC, PS3, 360)
  • Trials HD – ensikosketus (360)
  • Uncharted 2 -ennakko (PS3)
  • Wheelman (PC, PS3, 360)

Dynasty Warriors: Gundam 2 (PS2, PS3, 360

Määrä ei yleensä korvaa laatua, mutta sehän ei toki estä yrittämästä. Dynasty Warriors -sarjan fanit ovat tottuneet siihen, että leikkurin eteen marssitetaan niitettävää enemmän kuin tarpeeksi eikä uusin osa petä sillä rintamalla.

Iso nippu pelattavia hahmoja, pitkälti yli viisikymmentä mobiilihaarniskaa ja sen ziljoona tehtävää höystettynä moninpelillä ja kahdella erilaisella tarinapelimuodolla. Tekemistä riittää, mutta jaksaako itse pelaaminen viihdyttää ensimmäisiä tunteja pidempään?

Trine -ennakko (PC, PS3, 360)

Olipa kerran ihmeellinen peli, joka vangitsi pelaajien mielikuvitukset. Kolme karvaista sankaria hyödynsi kukin omia erikoiskykyjään ratkoakseen mitä ihmeellisempiä ongelmia. Peli myi hyvin ja sen tehnyt Blizzard kohosi myöhemmin maailman suurimmaksi pelimahdiksi, mutta kadonneista viikingeistä ei kuultu vuosikausiin mitään…

Ei muuten kuulla nytkään, mutta suomalaisen Frozenbyten Trine voisi vallan mainiosti olla Lost Vikingsin henkinen seuraaja. Tällä kertaa asialla eivät tosin ole karvaiset viikingit vaan komeammat seikkailijat, mutta tiimityö on yhä päivän sana.

Trials HD – ensikosketus riemukkaaseen kotimaiseen prätkäpeliin

Helsinkiläinen Red Lynx -studio on vuosien mittaan tullut tunnetuksi hienoista peleistään, joita on julkaistu pääasiassa erilaisilla mobiilialustoilla. Muun muassa Nokialle ja THQ:lle pelejä tehnyt pieni pelifirma suuntaa seuraavaksi uuteen suuntaan, sillä puljun vanha tuttu Trials-prätkäpeli iskeytyy seuraavaksi Xbox 360:lle.

eDome piipahti pelitekijöiden tykönä vilkaisemassa mopokikkailun uusimpia näkymiä ja oi, hauskalta näyttää.

Uncharted 2 -ennakko (PS3)

Uncharted: Drake’s Fortune oli yksi PlayStation 3:n ensimmäisen vuoden parhaista peleistä. Nykyisten nettiin kytkettyjen konsoleiden aikakaudella paketti ei kuitenkaan monien mielestä tarjonnut tarpeeksi vastinetta pelkällä yksinpelillään. Siksipä ei tulekaan yllätyksenä, että jatko-osa saa massojen painostuksesta myös moninpelin.

Moninpelitestin ennakkokokeilun perusteella vaikuttaisi onneksi siltä, ettei tämä ole pelkkä päälle liimattu turha lisäke, vaan tarkkaan mietittyä ja loppuun asti hiottua moninpeliviihdettä.

Wheelman (PC, PS3, 360)

Barcelona, nopeat autot ja Vin Diesel lyövät alkutahdit uudelle ajopainotteiselle toimintapelille. Mukana luvataan olevan ennennäkemättömiä kaahauskohtauksia, palasiksi hajoava kaupunki ja viileä juoni.

Valitettavasti lupaukset jäävät katteettomiksi ja pelistä paljastuu viimeistelemätön toimintarällästys.

Edelliset peliarvostelut

Edeltävän viikon arvosteluista ja ennkoista kiinnostavimmaksi ylsi Miikka Lehtosen testi UFC Undisputed -urheilupelistä. Vai olisikohan se pikemminkin mättöpeli? Hyville pisteille ylsivät myös ennakot East India Companystä ja Fat Princessistä.

Bionic Commando (PS3, 360)

East India Company -laajennettu ennakko (PC)

Fat Princess –ennakko (PS3)

New Star Grand Prix (PC)

UFC Undisputed (PS3, 360)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta