Uusimmat

eDomen ennakkorysäys: Elven Legacy, Ninja Blade, Riddick, Stormrise

06.03.2009 14:44 Jukka O. Kauppinen

eDomen tiimi on viihtynyt viime viikon mittaan erityisen hyvin tulevien pelien parissa. Ennakoissa onkin nähty poikkeuksellisen paljon pelejä – ja jopa lupaaviakin sellaisia. Kerratkaamme:

  • Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -ennakko (PC, PS3, 360)
  • Elven Legacy -ennakko (PC)
  • Ninja Blade -ennakko (360)
  • Stormrise -ennakko (PC, PS3, 360)

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -ennakko (PC, PS3, 360)

Käsi sydämelle: kuinka monelta meni muutama vuosi sitten kokonaan ohi Chronicles of Riddick –peli? Jos käsi nousi, nyt on syytä kuunnella, sillä missasit erään edellisen sukupolven parhaista peleistä. Kehitystiimi huomasi itsekin, että aika monelta meni peli sivu suun, joten nyt se julkaistaan uudelleen.

Assault on Dark Athena –lisänimen persiiseensä saanut Riddick-uusintaversio ei kuitenkaan ole mikään jämäpala, vaan pelimoottorin viilailun lisäksi kylkeen on pultattu miltei alkuperäisen pelin mittainen, uusi lisäseikkailu. Mikä parasta, peli on yhtä hyvä kuin ennenkin.

Elven Legacy -ennakko (PC)

Vuoropohjainen strategia fantasiamaailmassa ei ole niitä seksikkäimpiä pelityyppejä. Minkäs teet, kun kaiken pitää nykyään olla reaaliaikaista ja näyttävää efektivyörytystä. Viime vuosina Heroes of Might and Magic on hallinnut genreä yksinvaltiaan lailla, vaikka King’s Bounty: The Legend ilmestyikin hiljattain hämmentämään tilannetta.

Tätä taustaa vasten vuonna 2007 julkaistu Fantasy Wars esittäytyi perinteitä kunnioittavana mutta samalla modernin toimivana herkkupalana. Nyt Tolkieninsa lukeneiden nojatuolikenraalien on syytä hykerrellä tyytyväisenä, sillä Venäjältä jyrähtää taas. Maaliskuussa haltioiden kadonnut kunnia palautetaan entiseen loistoonsa, kun Fantasy Warsin virallinen jatko-osa Elven Legacy löytää tiensä kauppojen hyllyille.

Ninja Blade -ennakko (360)

Mikä neuvoksi, kun hirvittävä tauti muuttaa viattomat tokiolaiset kammottaviksi mutanttihirviöiksi? Auttaisiko Godzilla tai Japanin suuri mies? Näh, kun hätä on suurin, on aika kutsua apuun muinainen ninjojen veljeskunta.

Kaikkihan tietävät, että ninjat ovat ehkä kovimpia jätkiä ikinä. Vain Chuck Norris on kovempi, mutta koska nykylaitteiden prosessoriteho ei riitä Chuckin pyörittämiseen, on pakko tyytyä toiseksi parhaaseen. Lähtökohdat From Softwaren huhtikuussa ilmestyvälle mätkintäeepokselle ovat siis mitä parhaimmat. Miten pelin ennakkoversio mahtoikaan vertautua odotuksiin?

Stormrise -ennakko (PC, PS3, 360)

Konsolit ja tosiaikastrategia ovat perinteisesti olleet kuin vesi ja öljy: yrittää voi, mutta niiden sekoittamisesta ei tule suotuisaa tulosta. Viime aikoina jotkut rohkeat ovat huomanneet, että jos RTS:n käsitteen murtaa palasiksi ja kokoaa yhteen uudella tavalla, homma voi toimia. Tätä lähtee yrittämään myös Stormrise.

Total War -peleistään tunnetun Creative Assemblyn tuleva strategiapeli sisältää aivan uudenlaisen tavan hallita joukkoja, sekä entistä suuremman painotuksen toimintaan näpertelyn sijaan. Jokohan näillä aseilla avattaisiin ovia konsolipelaajien sydämiin?

Klikkaa: Lisää eDomen ennakoita, uusia ja vanjoja

Klikkaa: eDomen peliarvostelut

Lue myös

Burnout Paradise: The Ultimate Box (PC, PS3, 360)

Eternal Sonata (PS3)

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360)

Sam & Max Season 1 (Wii)

Silent Hill: Homecoming (PC, PS3, 360)

Mielipiteesi peliennakoista?

Katso tilanne vastaamatta