Uusimmat

Eikö PlayStation 3:n nöyryytykselle ole rajoja?

27.09.2010 15:23 Miikka Lehtonen

Vuosikausia hakkerivarmana pidetty PlayStation 3 korkattiin näyttävästi jokunen viikko sitten ja sen jälkeen Sony on taistellut tuulimyllyjä vastaan yrittäessään pitää piraatit erossa laitteestaan. Viime viikolla blokattiin pino USB-laitteita hakkerien pysäyttämisen toivossa, mutta seuraavaksi pitäisi sitten blokata PlayStation 3:n oma ohjain. Se kun on piraattien uusin ase.

Parhaillaan käynnissä oleva raskaan sarjan nyrkkeilyottelu todistaa jälleen kerran, ettei sellaista systeemiä olekaan, mitä tarpeeksi motivoitunut ja osaava haxor ei murtaisi. Nokkelat koodarit keksivät, että PlayStation 3:n USB-porttia vemplaamalla sai helposti ajettua omaa koodiaan laitteella, mikä avasi heti ovet piraattien lataussoftille.

Alun kallis ja omistettu USB-dongle ei kestänyt montaakaan päivää, ennen kuin piraatit olivat portanneet USB:hen virheitä spämmäävän softan jo jos jonkinlaisille kännyköille. Sitten vuorossa olivat taskulaskimet, vanhat MP3-soittimet ja ties mitkä muut laitteet. Ja nyt siis myös Sonyn oma DualShock 3 -ohjain.

Ohjaimen muuttaminen taktiseksi haxor-pommiksi ei toki ole ihan simppeli operaatio, vaan se vaatii pienen PIC-piirin kolvausta ohjaimen sisään. Periaate on kuitenkin vahva, sillä mikä onkaan parempi keino näyttää firmalle, millaisia varjoja vastaan he käyvät turhaa taisteluaan, kuin muuttaa heidän oma ohjaimensa murtovälineeksi?

 

Rehellisyyden nimissä on toki todettava, että vaikka piraatit ja haxorit nyt kekkuloivatkin, Sony tukki hyökkäyksen mahdollistaneen aukon jo toissaviikolla julkaistussa firmware-päivityksessään. Mitään piratismiepidemiaa ei siis ole odotettavissa, vaikka toki päivittämättä jättäneet voivatkin elellä omassa varkaiden paratiisissaan.

Lähde:Slashdot

Lisää aiheesta

Huhua vai totta? PlayStation 3:lle USB-pohjainen modipiiri?

Lue myös

Ennakko: LittleBigPlanet 2 (PS3)

Toimituksen blogista: julkaisupäivämääriä ja syksyn kuulumisia

Arvostelu: Shank (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Arvostelu: Recettear: An Item Shop’s Tale (PC)