Uusimmat

Elämää potkujen jälkeen – entiset 1Up-toimittajat saivat kansan tuen

13.01.2009 13:00 Miikka Lehtonen

Viime viikolla me – ja toki suunnilleen kaikki muutkin pelisaitit – uutisoimme 1Up-pelisaittia kohdanneesta tragediasta. Pelimaailman pitkäikäisin lehti suljettiin ja yli 30 pelitoimittajaa sai potkut. UGO näyttää kuitenkin tehneen melkoisen virheen, sillä pihalle potkitut toimittajat osoittautuivat huippusuosituiksi.

Kun UGO-peliportaalin omistanut firma osti pitkään talousvaikeuksissa pyörineen 1Up-saitin, monen pelitoimittajan vuosi sai ikävän alun. Yli 30 saitin työntekijää, mukana käytännössä kaikki video- ja audio-sisällöstä vastanneet toimittajat, potkittiin pihalle. Pelaavan maailman reaktio oli välitön ja äänekäs, sillä kaikki mahdolliset keskustelupalstat täyttyivät potkut saaneita tukevista viesteistä.

Tuki näyttää myös konkretisoituneen, sillä kaksi entisten 1Up-toimittajien aloittamaa projektia on jo noussut melkoisiin korkeuksiin. Nuorempien 1Up-aloitteilijoiden pyörittämä 1Up FM -podcast sai tilalleen Rebel FM -nimellä kulkevan lähetyksen, joka nousi kertalaakista iTunesin viikon ladatuimmaksi podcastiksi. Tämä siitäkin huolimatta, että sitä mainostettiin vain peliaiheisilla keskustelupalstoilla.

Vielä ilahduttavampaa oli nähdä, että entiset 1Up-videotoimittajat saivat konkreettista tukea touhuilleen. Tiimi vannoi heti potkujen jälkeisenä päivänä tulevansa vielä ryminällä ja jatkavansa videosisällön tuottamista vaikka sitten omasta taskustaan. Tähän ei kuitenkaan ollut tarvetta, sillä heidän faninsa lahjoittivat uudelle tiimille yli 12 000 taalaa jo parin päivän aikana. Nyt suunnitelmissa onkin perustaa oma tuotantoyhtiö ja yrittää tehdä laadukkaasta videosisällöstä uusi ura.

Samaan syssyyn voisi vielä mainostaa mainion Player One Podcastin tuoreinta jaksoa, joka keskittyy puhtaasti 1Up-sähellyksen ympärille. Miten potkut tulivat, osasiko kukaan aavistaa tulevaa ja mikä on pelimedian tulevaisuus? Nämä ja monet muut asiat ovat niin podcastin oman väen kuin entisten 1Up-vaikuttajien pohdittavina.

Linkki: talking orange – entinen 1Upin videotiimi

Linkki: Eat. Sleep. Game. – Rebel FM

Linkki: Player One Podcast

Lisää aiheesta

1UP-pelisaitti myytiin, EGM-lehti lihoiksi, toimittajille kenkää

Peliaiheiset podcastit – vaihtoehto metallille

Maailman ensimmäinen pelilehti kuopattiin 27 vuoden jälkeen

Pyöriikö taskussa pikkurahaa? Osta oma pelilehti halvalla

Lue myös

Oikea soitin kitarapeliin

Guitar Hero ylitti miljardin haamurajan ja teki pelihistoriaa

Pelitunnistus-skaba ratkesi: voittaja tunnisti 20 peliä!