Uusimmat

Electronics Sports World Cupissa pelataan Pariisissa, tosissaan

30.06.2006 12:47 Jukka O. Kauppinen

Pariisissa parhaillaan pelattavassa ESW-cupissa ratkotaan tietokonepelaamisen tämän vuoden mestareita. Electronic Sports World Cup kehuu itseään pelaamisen MM-kisoiksi, joskin se ei ole samoilla apajilla aivan yksin. Myös World Cyber Games (WCG) kutsuu itseään videopelaamisen MM-kilpailuiksi, joten ei liene aivan meidän päätösvallassamme kutsua kumpaakaan virallisiksi MM-kisoiksi.

Oli miten oli, luvassa on kovan tason pelikisoja. Kolmipäiväisiin -kisoihin osallistuu yli 800 kansainvälisten pelaajapiirin huippunimeä 50 maasta. Mestaruus ratkaistaan seitsemässä sarjassa: Counterstrike, Counterstrike naisten sarja, Quake IV, Trackmania Nations ESWC, Warcraft III, Gran Turismo 4 ja Pro Evolution Soccer 5. Suomesta on edustus Counterstrike- ja Quake 4 -turnauksissa.

Cupin palkintojen arvo on yhteensä 400 000 dollaria. Kilpailuihin tulee noin 35 000 katsojaa.

Electronics Sports World Cupin pääsponsori on NVIDIA, joka luonnollisesti käyttää tapahtumaa peliteknologioidensa esittelyyn. Paikalla voi tutustua muun muassa NVIDIA Quad SLI –järjestelmiin ja kahden näytönohjaimen SLI-kannettaviin.

Peliturnauksessa järjestetään myös LAN-bileitä ja kilpailuja, minkä ohella pelaajat voivat tutustua uusimpiin peleihin.

http://www.esworldcup.com/2006/?act=grand_final