Uusimmat

Ensemble Studios suljettiin, tiimi sanoo hyvästi pelaajille

30.01.2009 13:00 Miikka Lehtonen

PC:n strategiapeleistä pitäville koitti synkeä päivä, sillä legendaarinen Ensemble Studios on virallisesti suljettu, kun tiimin viimeiseksi jäänyt Halo Wars valmistui. Studion pomo jätti pelaajille ja studion ystäville jäähyväisensä pitkän matkansa päätepisteessä.

Muun muassa Age of Empires -pelisarjasta vastannut Ensemble Studios oli viime vuonna pienoisen kohun keskipisteenä, kun kävi ilmi, että Microsoft oli päättänyt jo ennakkoon lyödä lapun studion luukulle kun Halo Wars olisi valmis. Nyt Halo Wars on lähtenyt painoon, joten studiokin siirtyi ajasta ikuisuuteen. Bruce Shelley halusi sanoa pari valittua sanaa faneilleen.

”On vaikea uskoa, että Ensemble Studiosin sulkeminen on vihdoin koittanut ja meidän on aika siirtyä mihin sitten olemmekaan siirtymässä. Olin itse firman neljäs työntekijä ja aloitin täällä helmikuussa 1995. Tulen aina olemaan kiitollinen Tony ja Rick Goodmanille, koska he ottivat minut mukaan kehitysurani parhaaseen kokemukseen. Tavoitteenamme oli tehdä Ensemblestä mahtava työpaikka ja tehdä mahtavia pelejä – nimenomaan tässä järjestyksessä. Uskon, että onnistuimme tässä, sillä 60% alkuperäisen Age of Empires -pelin tiimistä oli täällä loppuun saakka. Tämä oli todella erikoislaatuinen ryhmä, joka teki loppuun asti kovasti työtä saadakseen viimeisestä pelistämme korkeiden standardiemme mukaisen.”

Shelley mainitsee myös, että Halo Warsin demo nähdään Xbox Livessä helmikuun alussa ja kertoo, että Ensemblen nykyiset työntekijät ovat perustamassa kahta uutta pelitiimiä. Ensemblen pitkä ura on siis päättymässä, mutta tiimin jäsenistä tullaan varmasti vielä kuulemaan.

Linkki: Bruce Shelley – Goodbye and thanks

Lisää aiheesta

Halo Wars – Ensemblen joutsenlaulu ei vielä vakuuttanut

Microsoft sulkee Ensemble Studiosin – toistuvatko EA:n virheet?

Halo Wars sai julkaisuajankohdan

Halo Wars sai demon ja julkaisupäivän

Lue myös

Warhammer Online laajenee kunnolla ja ilmaiseksi

Paradox panostaa rankasti indiepeleihin

Muropaketin uusimmat