Uusimmat

EU tutkii: videopelit hyväksi, myös lapsille

12.02.2009 14:25 Jukka O. Kauppinen

Kuten hyvin tiedämme, videopeleistä voidaan todistaa ihan mitä tahansa, täysin tutkimusten tilaajan tarkoitusperien mukaan. Milloin pelit ovat haitallisia, milloin hyödyllisiä. Tällä kertaa tarjolla on astetta jämäkämpää ja puolueettomampaa tutkimustietoa. Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan tutkimus näet todistaa, ettei videopeleillä ja väkivaltaisella käytöksellä ole yhteyttä. Videopeleistä on jopa selkeää hyötyä, erityisesti lapsille.

”Videopelit eivät ole pelkästään viihdettä. Niitä voidaan käyttää myös opetuskäyttöön, kuten myös terapeuttisesti ja lääketieteellisesti. Videopelit rohkaisevat oppimaan strategista ajattelua, luovuutta, yhteistyötä ja innovatiivisuutta”, raportti tiivistää.

”Pelit voivat auttaa tärkeiden taitojen oppimisessa.”

Tutkimuksessa todetaan myös, ettei pelien väkivalta ei johda automaattisesti väkivaltaiseen käytökseen, mutta muistutetaan myös etteivät kaikki pelit sovi lapsille.

”Pelien ikärajahallintaa on kiristettävä niin, etteivät lapset voi pelata sopimattomia pelejä”, EU ynnää.

Uusissa pelikonsoleissa onkin huomioitu tämä niin, että konsoliin voidaan määritellä erilaisia käyttäjäprofiileja ja ikärajoja. Näin perheen lapset eivät voi pelata vanhempien sopimattomiksi katsomia pelejä.

Lisätietoja: Video games: a red button for parentsVideogames seen good for childrenVideopeleillä ja väkivaltakäyttäytymisellä ei yhteyttä

Lue myös

Arvostelu: Mirror’s Edge (PC)

Idols-Pete on todellinen pelimies

LittleBigPlanet Aapeloitiin, Verkkokauppa.com vuoden paras pelikauppa

Perusta oma internet-tanssiklubi

Uusi Wallace & Gromit saapuu keväällä

Muropaketin uusimmat