Uusimmat

Ezion viimeinen matka: Domen arvostelussa Assassin’s Creed Revelations

14.11.2011 19:01 Jukka O. Kauppinen

Ezio Auditore da Firenze, Italian renessassin syvimmästä ytimestä maailmalle ponnistanut assassiini on jo nähnyt virkeimmät päivänsä. Mutta sankarillamme on vielä yksi seikkailu koettavanaan. Vielä yksi tarina, se viimeinen. Lähetimme Heikki TakalanEzion matkakumppaniksi hänen matkallaan kohti suurta itää…

Revelations on yhtä paljon tarina Eziosta, kuin se on Altairista ja Desmondista. Kaikki kolme päähenkilöä käydään läpi tyydyttävällä tavalla, ja tietyssä mielessä ympyrä sulkeutuu niin, että Ubisoft tuskin kykenee enää ronkkimaan menneitä tulevissa sarjan osissa. Hyvä näin. Käytännössä spin-offina alkanut Ezion tarina on kestänyt jo kolme peliä. Ja vaikka hahmo on loistavasti kirjoitettu, tarina on junnannut jossain määrin paikallaan. Puhumattakaan ensimmäisestä Assassin’s Creedista, joka oli käytännössä vain tekninen taidonnäyte.

Nyt Ezion ja Altairin tarina käsitellään kunnolla loppuun. Ezion löytäessä kirjaston sinettejä, hän kokee myös mitä Altairille tapahtui ensimmäisen pelin lopun jälkeen. Tämä vastaa moniin ilmassa leijuneisiin kysymyksiin tyydyttävällä tavalla, eikä jätä enää paljoakaan arvailun varaan. Päähenkilönä aloittanut Desmond on käytännössä edelleen sivuhahmo, mikä alkoi käydä selväksi jo Brotherhoodissa. Desmond raukan psyyke on pirstaloitunut Animukseen, joka – yllätys yllätys – korjaantuu kokemalla Ezion tarinan viimeiset hetket.

Kerronta on hyvää, vaikka se joskus horjuu. Päähenkilöstä toiseen poukkoilu saattaa sekoittaa pelaajien päätä ehkäpä liiaksi, siksi Desmondin hortoilut Animuksessa ovat vapaaehtoisia – vaikkakin äärimmäisen suositeltavia. Ne kertovat hieman Desmondin historiaa ja lapsuutta, sekä hänen sotkeutumistaan assassiineihin. Desmondin tarina luo viimein myös oikean motivaation pitkin Konstontinopolia piilotettujen muiston sirpaleiden keräämiselle, sillä näiden avulla avautuu portteja Desmondin mielen syövereihin.

Lue koko arvostelu:  Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 2 – Ezion matkan päätepiste

Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 1 – historian ristiaallot kohtaavat Istanbulissa

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)

Assassin’s Creed (PS3, 360)