Uusimmat

F2P-rahastuspeli, joka ei välitä rahoistasi…

25.02.2015 16:30 Jukka O. Kauppinen

Crossy Road on erikoinen lintu – vaiko kana vai sammakko tai jokin – mikromaksupelien maailmassa. Yksinkertainen ja ylisöpö peli on hillittömän addiktiivinen ja hauska pelattava, ja siinä voi ostaa vaikka miten paljon turhia juttuja pikkurahalla. Mutta pelintekijät eivät välitä rahoistasi. He eivät halua rahastaa.

Hipster Whale –indiestudion kaverit ovat tulokkaita pelialalla. He ovat tehneet vain yhden pelin, mutta että onkin hauska peli. Ja menestyvä. Ilmaislatauspeli tahkoaa hupsun hyvin rahaa, vaikka siihen ei edes pyritä. Peli jakaa avokätisesti sisältöjään ja virtuaalivaluuttaansa, eikä edes puolilaiskan pelaajan tarvitse kuin vähän napsutella, niin tavaraa sataa käsiin. Ja mietitäänpäs nyt hetki: miksi kukaan edes haluaisi maksaa rahaa jostain muutaman pikselin kokoisesta kolhosta pelieläimestä?

Itse asiassa niin moni, että kolmikon rahahuolet ovat kaikonneet pitkäksi aikaa. 40 miljoonaa latausta on ihan kiva saldo, ja pelaajia kertyy vain koko ajan lisää.

Hipster Whale on tehnyt yhden pelin. Hittisellaisen.

Ja mikä tärkeintä: vaikka matkassa on ollut onneakin, Crossy Roadista haluttiin tehdä ensin hyvä peli, ja miettiä rahapuolta vasta sitten. Kun ensimmäinen asia oli ratkaistu, jälkimmäinen tuli perässä kuin itsestään.

Sama fiksu ja ystävällinen linja jatkuu edelleen.

”Ei jokaisen ilmaispelin tarvitse maksimoida käyttäjistä revittäviä rahavirtoja. Me voisimme tienata pelaajistamme paljon enemmänkin rahaa, mutta tiedätkös, emme me halua.”

 

Kavereista ja Crossy Roadist voi lukea lisää GamesIndustryn kattavasta artikkelista. Näemmä peli on mennyt ihan ohi Domenkin uutisvirrasta, vaikka se todistetusti löytyy useammankin domettajan iPelikoneelta. Anteeksi.

Lue juttu: Crossy Road: The freemium game that really doesn’t want more of your money

Lisätietoja: http://www.crossyroad.com/

Muropaketin uusimmat