Uusimmat

Facebook aikoo peitota Twitchin eSportsin livestreamauksessa

21.05.2017 11:00 Muropaketin toimitus

Facebook solmi sopimuksen eSports-tapahtumajärjestäjä ESL:n kanssa.

Facebook aikoo tulevaisuudessa laajentaa eSportsin livestreamaukseen, raportoi Forbes. Lehden mukaan Facebook on solminut eSports-tapahtumia järjestävän ESL:n kanssa sopimuksen, joka antaa Facebookille oikeudet 5500 tuntiin livestream-sisältöä. Tunneista 1500 on eksklusiivistä, ainoastaan Facebookissa esitettävää materiaalia. Facebook on aiemmin sponsoroinut muun muassa G2 Esports, Echo Fox sekä Team Dignitas -eSports-organisaatioita.

Forbesin mukaan Facebookin mielenkiinto eSportsiin selittyy eSportsin kasvavalla suosiolla. SuperData-yhtiön arvion mukaan yli 303 miljoonaa katsojaa tulee katsomaan eSportsia vuoteen 2019 mennessä. eSports-materiaalin, kuten turnausten livestream-oikeuksien hankinta on myös edullisempaa verrattuna moniin tavallisiin urheilutapahtumiin.

Facebookin tämänhetkinen suurin kilpailija eSports-livestreameissa on Amazonin omistama Twitch. Facebook tähtääkin tulevaisuudessa suuremmaksi eSports-livestream-alustaksi kuin Twitch. Facebookin ja Twitch kanssa livestream-markkinoista kilpailee myös Googlen omistama YouTube. esports

Kaikki jutut aiheesta