Uusimmat

Fanien luoma Pokemon-musikaali sulatti sydämiä

19.04.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Kalle Lounela menetti äskettäin sydämensä taskuhirviöille. Taas kerran. Aiemman kerran sydän menetettiin jo Pokemon-hirmujen digipeliversioille, mutta nyt mies suli Pokemon-fanien luomalle upealle musikaalille.

Ennen näytöstä faneja oli massoittain ovien edustalla odottamassa. Satapäisestä katsojamäärästä suurella osalla oli söpö paita, taidokkailla aiheeseen liittyvä cosplay. Hymyä nostattavin oli loistava pariskunta Poképallot päässä.

Arvostusta herätti monen musikaalin taustalla työskennelleen henkilön näkymätön panos ja etenkin yleisölle piilossa tapahtunut puvunvaihtoruljanssi. Twitterissä kiinnostunut kävijä oli tiedustellut vaateparsien määrää ja vastaus oli päätähuimaava: ”105 pukua + 12 sellaista, jotka lisätään jonkin toisen puvun päälle.”

Kun tämä jaetaan 17 näyttelijällä niin voimme päätellä kuinka kiirus kullakin on takahuoneessa ollut. Päähenkilö Redin näyttelijä oli ainoa yhdellä asulla selvinnyt, muilla oli useita pukuja huolehdittavanaan.

Yllättävästi ihastuin kaikkiin seikkailun ihmishahmoihin, joista jokainen veti mainion suorituksen. Tosin jälkeenpäin muisteltuna Red (Ville-Veikko ”V-V”), Blue (Riku ”Rikhart”), Professori Oak (Jonatan ”Joni”) ja Giovanni (Timo) jäivät eläväisimpänä mieleen. Rooliin eläytyminen oli vahvaa ja vakuuttavaa. Vitsit tulivat luontevasti, kuin ne olisivat improvisoitu siinä hetkessä tilanteen mukaan, eikä opeteltu etukäteen harjoituksissa vain tätä hetkeä varten.

Lue koko artikkeli: Pokémon-musikaali oli taskumonsterien iloinen ylistyslaulu

Pokemon-musikaali