Uusimmat

Final Fantasy VII Remaken kehitys myllerryksessä, kehittäjätkin vaihtuvat

30.05.2017 13:33 Muropaketin toimitus

Klassikkopeli Final Fantasy VII:n uusintaversion kehityksessä on tehty suuria muutoksia. Square Enix on päättänyt ottaa ohjat käsiinsä ja luopua ulkopuolisista kumppaneista.

Muutama päivä sitten raportoimme japanilaisen pelijätti Square Enixin paljastaneen, että Final Fantasy VII Remake tullaan julkaisemaan vasta ”seuraavan kolmen vuoden aikana”. Nyt pelin kehityksestä kuuluu jälleen kummia.

Polygon kertoo Square Enixin tehneen suuria muutoksia Final Fantasyn VII Remaken kehityksessä. Vuoden 1997 klassikkopelin uutta versiota kehitettiin yhteistyössä ulkopuolisten studioiden kanssa, ja mukana oli ainakin CyberConnect2 -yhtiö. Nyt Square Enix on kuitenkin päättänyt siirtää koko projektin oman hallintansa alle.

Final Fantasy VII Remaken puikkoihin astuu nyt Naoki Hamaguchi, joka tunnetaan muun muassa PC:lle ja mobiililaitteille kehitetystä Mobius Final Fantasysta (2015). Hamaguchin mukaan projektissa tehtävien muutosten tavoitteena on pitää kehityksen aikataulu ja laadunhallinta Square Enixin kontrollissa.

”Tulemme muodostamaan yhtiön sisällä vankan järjestelmän huolehtimaan kehityksestä kunnolla”, Hamaguchi kommentoi.

Rakastetuimman Final Fantasy -pelin uusintaversio julkistettiin jo vuonna 2015, mutta pelistä ei sittemmin ole nähty paljonkaan materiaalia, eikä kehityksen etenemisestä ole juuri hiiskuttu. Voisi toivoa, että projektin siirtäminen kokonaan Square Enixin alaisuuteen jouduttaisi työtä.

Final Fantasy VII Remaken kehitysmuutos ei ole ainoa myllerrys, mitä Square Enixin leirissä on viime aikoina nähty. Kuten hiljattain kerroimme, on Square Enix laittanut Hitman-peleistä tunnetun IO Interactiven myyntiin, eikä studiolle viimeisimmän tiedon mukaan ole vielä löytynyt ostajaa.