Uusimmat

Final Fantasy VI:n musiikit saivat huikeat remasteroinnit — fanin toimesta

28.02.2015 12:00 Miikka Lehtonen

Jos meikäläiseltä kysyttäisiin suosikkiani Final Fantasy -pelien joukosta, vastaus olisi helppo: Final Fantasy VI. Hetkeäkään miettimättä. Osasyynä on sen mainio musiikki, joka kuulostaa nyt entistä ehommalta.

Final Fantasy -pelien ja muidenkin JRPG:iden soundtrackien remasteroidut versiot eivät ole enää mikään uusi juttu. Aikanaan Nobuo Uematsu ja muut säveltäjät repivät konsolien äänipiireistä esiin pieniä ihmeitä, mutta eiväthän ne vaikkapa orkesterin esittämille sävellyksille pärjää. Niinpä megasuosittujen pelien soundtrackeja onkin esitetty jos jonkinlaisten puhkuntapilliorkesterien toimesta maailman halki.

Pelien laajalukuiseen fanijoukkoon kuuluu myös väkeä, joilla nuotit pysyvät hyppysissä, ja tämä väki onkin vuosien varrella kunnostautunut tehtailemalla erinäisiä remixejä ja remasterointeja pelien biiseistä. Joukkoon mahtuu toki väsyttäviä kikkelihevi-väännöksiä, mutta myös oikeasti hyviäkin. Ja erääseen tällaiseen törmäsin, kun yritin saada päässäni pyörinnyttä Terran teemabiisiä pois päästäni etsimällä YouTubesta kappaletta.

Tässä versio, jonka bongasin.

 

Samainen kaveri on tehnyt paljon muitakin uusintasävellyksiä paitsi Final Fantasy VI:n, myös esimerkiksi seiskan ja monen muun JRPG:n musiikeista. Tässä vähän tärppejä.

 

 

Ja loppuun vielä muita miekkosen sävellyksiä

 

 

 

Linkki: sschafi1 YouTubessa