Uusimmat

Final Fantasy XIV:n avoin beta muuttui farssiksi

01.09.2010 10:11 Miikka Lehtonen

Tämän päivän piti olla iloinen hetki kaikille niille, jotka ovat odottaneet Final Fantasy XIV:ää kuin kuuta nousevaa, sillä pelin avoimen betan piti alkaa tänään. Käytän sanamuotoa ”piti”, sillä toisinhan siinä kävi. Yllätykset yllättivät pelin japanilaiset kehittäjät, eikä oikein mikään toimi, kuten sen pitäisi.

Ongelmat alkoivat jo pelin betaversion jakelusta: ainoa lataustapa on modernin sopivasti tietenkin Bittorrent, mutta näyttää siltä, että Square Enix on keksinyt tavan tehdä vielä Blizzardin kamalaa softaa huonomman clientin. Monet pelin betaa hamuavat nimittäin valittavat, että heidän 4,7 gigan beta-ohjelmistonsa siirtyy parin kilotavun vauhdilla.

Eipä silti, että heillä varsinaisesti mitään kiirettä olisi, sillä aivan viime hetkillä Square Enix ilmoitti, että ”kriittiset bugit” tekevät pelin betatestin aloittamisen mahdottomaksi ja sitä lykätään määrittämättömästi. Hieman mystisesti myös betatestiin tarvittavia CD-avaimia ei vielä ole jaettu, vaan ne oli tarkoitus jaella samaan syssyyn. Tämäkin operaatio viivästyy määrittämättömästi.

Jälleen kerran voin vain ihmetellä, miten japanilaiset tajuavat Internetistä ja online-pelaamisesta niin olemattoman vähän. Jokainen edes semi-suosittujen pelien testejä seurannut tietää, mitä avainserverille tapahtuu, kun se avataan viime hetkellä barbaarilaumojen ryskytettäväksi. Warhammer Onlinen pelaajat muistavat vielä, miten Euroopassa omaa beta-avaintaan ei saanut edes syötettyä ensimmäisen päivän aikana, koska GOAn avainserverit kaatuivat hetkessä.

No, toivottavasti se beta sieltä vielä ilmestyy, sillä innokkaita pelaajia tuntuisi riittävän. Jos itse haluat vielä mukaan niin suuntaa pelin viralliselle saitille ja aloita kuumeinen F5-spämmäys.

Linkki: FFXIV Open Beta

Lisää aiheesta

PS3:n Final Fantasy XIV vasta ensi vuonna, PC-versio alkusyksystä

PS3:n muistiongelmat viivästyttävät FFXIV:tä

Lue myös

Arvostelu: Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Arvostelu: Space Alert (Lautapeli)

Muropaketin uusimmat