Uusimmat

Final Fantasy XIV:n uusi tuottaja avasi sanaisen arkkunsa

20.01.2011 12:00 Miikka Lehtonen

Final Fantasy XIV:llä ei mene lujaa. Useiden kuukausien puurtamisenkin jälkeen peli on ihan rikki ja kehitystiimikin vaihtui jo kertaalleen. Uusi tiimi totuttelee yhä uuteen duuniinsa, mutta kehitystiimin vetäjä on jo aloittanut pelin parannusten suunnittelemisen. Ja nyt hän kertoo, mitä on tulossa.

Ihan puhtaalta pöydältä tiimiä ei ole valittu, sillä pelin uusi tuottaja Naoki Yoshida kertoi Famitsu-lehdelle, että hän ja muu vetovastuuseen pistetty tiimi olivat valmistautuneet tulevaan jo hyvissä ajoin. He kun olivat mukana projektissa jo tuolloin. Yoshida itse kertoo pohtineensa pelin tilaa jo kauan.

”Olin vastuuasemassa FF XIV:n suunnittelutiimissä, joten pelin tila on huolestuttanut minua jo pitkään. Ei tämä puun takaa tullut. Julkaisustamme asti olemme saaneet paljon pyyntöjä ja valituksilta pelaajilta, mikä vaikutti varmasti osaltaan kehitystiimin vaihtoon. Mutta pitää myös muistaa se, että jos tämä peli aikoo olla Final Fantasy -nimen arvoinen, koko kehitystiimin pitää ottaa itseään niskasta kiinni.”

Yoshida tunnustaa avoimesti, että tekemistä riittää paljon, mutta miehen prioriteetit kuulostavat osittain hieman oudoilta. Hän toteaa, että eräs ensimmäisistä kehitystiimin huomion kohteista on toimiva huutokauppa. Miten on, pelaajat? Onko tämä teidän ykkösprioriteettinne? Ilmeisesti tällä hetkellä esineiden myynti on Final Fantasy XIV:ssä hyvin rasittavaa, joten kenties? Mutta sitten tapahtuukin.

”Käyttöliittymä… Voimme työstää peliä niin paljon kuin haluamme, jotta jos emme korjaa samalla pelin ohjausta, pelaajat ovat liian turhautuneita huomatakseen parannuksiamme. Haluamme myös tuunata taistelusysteemiä. Juuri nyt maailma tuntuu vähän turhan rauhalliselta. Haluaisin nähdä, miten pelaajat tekevät yhteistyötä voittaakseen voimakkaita vihollisia, kuten Final Fantasyn tyyliin kuuluu.”

Miltä kuulostaa? Henkilökohtaisesti en osaa sanoa Final Fantasy XIV:stä juuta enkä jaata.

Lähde: 1Up

Lisää aiheesta

Final Fantasy XIV:n avoin beta muuttui farssiksi

Square Enix -pomo myöntää: Final Fantasy XIV ei ole miellyttävä

Final Fantasy XIV on vaikeuksissa – PS3-versio siirtyi horisonttiin

Square Enix ei kehtaa vieläkään pyytää rahaa Final Fantasy XIV:stä

Final Fantaxy XIV:n tekijät Domen piinapenkissä

Muropaketin uusimmat