Uusimmat

Finnish Game Jam ensi viikonloppuna – tee peli 48 tunnissa

25.01.2011 12:10 Jukka O. Kauppinen

Maailmanlaajuinen pelinkehitystapahtuma Global Game Jam järjestetään tulevana viikonloppuna, eli 28–30.tammikuuta. Suomessa tapahtumaan voi osallistua tänä vuonna viidellä eri paikkakunnalla.

Suomi osallistuu toista kertaa Global Game Jam -tapahtumaan Tampereella, Kajaanissa, Turussa, Oulussa ja Outokummussa. Paikkakunnat muodostavat yhdessä Finnish Game Jamin, yhteistyönä toimivien sijaintien ryhmän.

Global Game Jam on samanaikaisesti ympäri maailmaa tapahtuva, 48 tuntia kestävä pelinkehitystapahtuma, jonka aikana osallistujat luovat pienissä ryhmissä alusta loppuun asti pelin. Viime vuonna järjestetty GGJ 2010 keräsi yhteensä yli 4300 osallistujaa ja tuotti noin 900 peliä. Yhteensä 138 jamitapahtumaa järjestettiin 39:ssä eri maassa. Suomi oli onnistuneesti mukana neljällä eri paikkakunnalla.

Tänä vuonna useilla paikkakunnilla on mahdollista tehdä myös digitaalisten pelien lisäksi lautapelejä, joten osallistuminen kannattaa vaikka tietokoneiden hienoudet eivät olisikaan hallussa.

Mukaan ovat tervetulleita niin opiskelijat, ammattilaiset kuin amatööritkin. Jos olet koskaan halunnut tehdä pelejä tai haluat kokea pelikehityksessä jotain erilaista, inspiroivaa ja innovoivaa, pelijamit ovat sinua varten! Varautua kannattaa kahden vuorokauden rankkaan työhön ja vähäisiin uniin, mutta myös innostavaan yhteistyöhön ja hauskanpitoon.

Ilmottautuminen Finnish Game Jamiin on meneillään, ja aikaa on aina 26.1 klo 16:00 asti.

Lisätietoja: www.finnishgamejam.fi

Lue myös

Blizzard armahti World of StarCraftin tekijän

Nintendo 3DS – ensikosketuksessa kolmiulotteinen taskukonsoli

Onko Tiger Woods pelimies pelissäkin – EA kiistää tissiskandaalin

Päivän arvostelutuplassa Forzan suosikkiautoja ja vinkeä indie