Uusimmat

Flight Simulator –irtisanomiset vahvistuivat – Microsoft sulkee studioitaan urakalla

24.01.2009 20:11 Jukka O. Kauppinen

Microsoftista muotoutuu hyvää vauhtia kymmenen vuoden takainen EA, ainakin jos yhtiön suhtautumista ostamiinsa ja omistamiinsa kehitysstudioihin katsotaan. EA nettosi pahaa mainetta sulkemalla urakalla omistamiaan studioita. Microsoft jatkaa tänään samalla linjalla, vaikka EA:kin on myöntänyt tehneensä megavirheen studioiden sulkemisessa. Uusin Microsoftin uhri on eilen ounasteltu ACES Studios, maailman vanhimman yhtämittaisesti julkaistun pelisarjan eli Flight Simulatorien luoja.

Eilisen ACESin irtisanomisia käsitelleen uutisen palanpainikkeeksi Microsoft on nyt vahvistanut irtisanovansa koko ACESin henkilökunnan ja sulkevansa studion. Yhtiössä on kohta jäljellä enää vain kuusi työntekijää, jotka huolehtivat studion alasajamisesta.

Microsoftin edustajan mukaan yhtiö aikoo jatkaa Flight Simulatorien sarjaa tulevaisuudessakin, mutta jotenkin väite tuntuu hetken valossa kovin epäuskottavalta.

ACES Studiosin simutekijät ovat kirjailleet ajatuksiaan muun muassa tänne:

End of an Era – Aces Studio and Flight Sim shuttered

The End Of An Era – Flight Sim Is No More

Eräs aikakausi on todellakin päättynyt, sillä Flight Simulator –sarjaa on kehitetty ja julkaistu yhtäjaksoisesta jo 80-luvun alusta saakka. Se oli kaikkien aikojen kauimmin yhtäjaksoisesti työstetty pelisarja, ja simuputiikissa oli yhä töissä kavereita, jotka olivat tekemässä jo sitä ihka ensimmäistä Flight Simulator 1:stä subLOGICin riveissä.

Microsoftin sulkemien studioiden lista alkaa näinollen olla pelottavan vaikuttava. Viime vuosien aikana yhtiö pisti lapun muun muassa legendaarisen FASAn (MechWarriorit, Crimson Skies, Shadowrun) luukulle, lakkautti Digital Anvilin (Freelancer), sulkee suosituista strategiapeleistään tunnetun Ensenblen (Age of Empires) ja Carbonated Gamesin (Hexic HD, Uno). Koskas Rare ja Lionhead saavat kyytiä? Bungiehan ehti onnekseen irtautua Microsoftia ja palautua itsenäiseksi yhtiöksi.

Lähteet: Microsoft Makes Big Cuts At Flight Sim StudioMicrosoft Confirms Aces Closure

Lisää aiheesta

Microsoft irtisanoo 5000

Flight Simulator 2004 – A Century of Flight (pc)

Flight Simulator X (PC)

Flight Simulator X julkaistaan kultaversiona

Flight Simulator X pyytää nousulupaa

Flight Simulator X uusii reseptiään

Simupilotti pääsi lentämään järeällä simulaattorilla

Simupilotti pääsi lentämään järeällä simulaattorilla – videot

Lue myös

Arvostelu: Crayon Physics Deluxe (PC)

Microsoft Sidewinder X5 -hiiri – kilpailukykyinen peliväline

Sony ei leikkaa Euroopan pelipuolta

Ubisoft nettosi huippumyynnit, Far Cry 2 ja Prince of Persia komeissa miljoonaluvuissa

Warhammer-fanit: Get to da choppa!