Uusimmat

Formulahuhuja ja -pelejä

08.06.2006 15:37 Jukka O. Kauppinen

Sony julkaisee heinäkuussa PSP:lle ja PS2:lle Formula One 06 –pelin. Siinä sivussa firma kiirehti tekemään hieman erikoisemman lehdistötiedotteen haastattelemalla viittä F1-kommentaattoria. ”Hämmentävän realistinen, luo F1-tunnelman. Vain palaneen kumin käry ja kisabensan katku puuttuu”, kehui Heinz Pruller samalla PS2-versiota.

Sonyn haastattelemat kommentaattorit ovat myös mukana uuden formulapelin ääninä. Ja herrathan ovat: Antonio Lobato ja Gonzalo Serrano (Espanja), Niki Lauda (Saksa), Heinz Pruller (Itävalta) sekä Andrea De Adamich (Italia).

Uusi kausi, uusi hallitseva mestari, uudet V8-moottorit, uudet säännöt ja uudet tallit ovat saaneet kommentaattorit vakuuttuneiksi siitä, että kaudella 2006 nähdään entistä parempia ja tiukempia kisoja, kun yhä useammat kuljettajat ja tallit ryhtyvät haastamaan Renault’n kärkiasemaa.

 

Kiinnostavat kuljettajat:

Kommentaattorit olivat yksimielisiä siitä, että kauden 2006 kuljettajien kärkikolmikko tulee olemaan Fernando Alonso, Kimi Räikkönen ja Michael Schumacher – tässä järjestyksessä. Muita mielenkiintoisia kuljettajia tulevat olemaan Ison-Britannian Jenson Button, joka edelleen metsästää ensimmäistä GRAND PRIX -voittoaan, WILLIAMS-kuljettajat Mark Webber ja Nico Rosberg, sekä RED BULL -tallin Christian Klien – joka Rosbergin ohella ajoi kauden avauksessa Bahrainissa kisan nopeimman kierroksen.

 

Kiinnostavat tallit:

Kommentaattorien pohdinnoissa Renault’n kovimmiksi haastajiksi kärkisijojen suhteen nousivat Ferrari, Mclaren ja Honda. Suurista talleista Williams ei yllä tähän taistoon. Myös uusi Toro Rosso on herättänyt kommentaattorien kiinnostuksen: vähän pohjatyötä tehnyt talli aloitti kauden odotettua vahvemmin.

F1 06 PS2:lla

Uudet tekniset säännöt:

Haastattelussa kommentaattorit uskoivat, että V8-moottorien käyttöönotto pakottaa alkukaudesta jokaisen tallin muutosvaiheeseen. Kommentaattoreita kiinnostaa myös nähdä, mikä talleista sopeutuu nopeimmin uusiin teknisiin ja kisaa koskeviin sääntöihin.

Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että uudet aerodynamiikkasäännöt tulevat tekemään kisoista parempia. Kisoissa tullaan näkemään enemmän ohituksia ja riskialttiita manööverejä . Yleisellä tasolla kaikki pitivät kautta 2006 sopeutumiskautena, koska tallien täytyy kehittää automallejaan kisojen välillä, jotta kilpailukyky säilyisi.

 

Suuri rengaskeskustelu:

Kommentaattorit toivottivat tervetulleeksi renkaidenvaihdon paluun varikkopysähdyksiin. He näkevät renkaidenvaihdon tärkeänä osana F1-kilpailua – osana, joka tekee kilpailuista jännittävämpiä, koska taktiikat ja strategiat nousevat taas etualalle. Rengasvalmistajista kommentaattorit arvioivat Bridgestonella saattavan olla vähäistä etua aiemmasta kokemuksestaan, mutta jonkinmoista pettymystä aiheutti talleja ja rengasvalmistajia koskevan ”rengassodan” puuttuminen: useat tallit pitäytyivät entisissä rengasvalmistajissaan.

 

Uusi aika-ajo:

Uusi aika-ajo jakoi kommentaattorien mielipiteet. Useimmat sanoivat uuden aika-ajon tuovan vaihtelua lähtöruudukkoon ja lisäävän nopeimpien tallien paineita, koska näillä talleilla ei nyt ole varaa yhteenkään virheeseen. Esiin nousi myös ajatus, että uusi aika-ajo lisää kuljettajien välistä taistelua: nyt kisa alkaa lauantain aika-ajosta ja päättyy sunnuntaina ruutulipulle. Mutta joidenkin kommentaattorien mielestä uusi aika-ajo ei tule muuttamaan tilannetta olennaisesti, sillä he näkivät huipputallien edelleen valtaavan lähtöruudukon ensimmäiset rivit.

 

Schumacher: jatkuuko ura?

Kaikkien huulilla on sama kysymys: jatkaako seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher enää tämän kauden jälkeen? Kaikki kommentaattorit eivät olleet valmiita spekuloimaan, mutta yleinen mielipide oli, että jos Schumacher edelleen nauttii ajamisesta ja Ferrari on edelleen kilpailukykyinen, niin saksalaismestari saattaa hyvinkin jatkaa kaudelle 2007 –  2008, vaikka hän tuolloin olisi 37-vuotiaana sirkuksen vanhin kuljettaja.

F1 06 PSP:llä

Minne seuraavaksi:

Lopuksi Sony esitti kysymyksen: minkä kisan haluaisitte seuraavaksi yhä laajenevaan F1-kalenteriin? Suosikkivastaus oli Venäjä, seuraavina Argentiina, Kreikka ja Abu Dhabi.

F1 06 sisältää F1-kauden 2006 viralliset tallit, kuljettajat ja radat, plus verkkopelimahdollisuuden sekä PS2:lla että PSP:llä. Itse asiassa sekä PS2- että PSP-pelaajat voivat ajaa samassa kilpailussa. Muita avainominaisuuksia ovat parannetut ajo- ja kisa-avut, laaja uratila ja uusi fysiikkamallinnus.