Uusimmat

H1Z1-kehittäjä Daybreak ongelmissa – irtisanomisia ja outoja kytköksiä venäläiseen oligarkkiin

27.04.2018 18:40 Muropaketin toimitus

Daybreak Gamesin omistavan venäläisen oligarkin varoja on jäädytetty Yhdysvaltain viranomaisten toimesta. Studio onkin joutunut irtisanomaan työväkeään.

Daybreak Games on pulassa, sillä se on ajautunut taloudellisiin ongelmiin. Daybreakin omistaa venäläinen oligarkki Viktor Vekselberg, joka on joutunut Yhdysvaltain viranomaisten hampaisiin. Yhdysvalloissa tutkitaan parhaillaan Venäjän osallisuutta vuoden 2016 presidentinvaaleihin vaikuttamisesta.

Yhdysvallat onkin jäädyttänyt monien venäläisten oligarkkien tilejä ja omistuksia. Vekselberg on eräs näistä.

Vekselberg omistaa Renova Group -yrityksen johon kuuluu Daybreak Gamesin omistava Columbus Nova. Columbus Nova osti Daybreakin Sonylta vuonna 2015.

Daybreak on julkaissut tiedotteen, jossa kiistetään kaikki yhteydet Columbus Novaan. Studion mukaan sen omistaa Jason Epstein joka on Columbus Novan “aiempi jäsen.”

Myöhemmin Daybreak julkaisi uuden tiedotteen. Siinä kerrotaan, että Jason Epstein osti Daybreakin Sonylta – ei Columbus Nova.

Alkuperäinen tiedote on sittemmin poistettu Daybreakin nettisivuilta.

Kaksi päivää uusien tietojen paljastumisen jälkeen Daybreak ilmoitti irtisanovansa työvoimaa. Studion johtoasemista kenkää saivat brändijohtaja Ry Schueller, insinöörijohtaja Steve Melton sekä yhteisöjohtaja J. Goldberg ja moni muu.

“Daybreak jatkaa keskittymistään pelien kehittämiseen ja julkaisuun. Tähtäimessämme on suuret verkkopelit ja jatkamme aiempien pelien ylläpitämistä normaaliin tapaan”, studio kertoo.