Battle royale -peli H1Z1:n alkuperäinen versio lakkautetaan, syynä liian vähäinen pelaajamäärä

27.08.2018 13:00 | Muropaketin toimitus

H1Z1:n poikiman Just Surviven serverit suljetaan alle kahden kuukauden kuluttua, on Daybreak Game Company ilmoittanut.

H1Z1 tunnetaan kaikkein ensimmäisenä battle royale -pelinä, mutta se sai alkunsa kahdessa erilaisessa pelimuodossa: peli tunnettiin early access -vaiheessa sekä puhtaana battle royale -räiskintänä että eläviä kuolleita vilisevänä selviytymispelinä, joka oli H1Z1:n päämoodi.

Kaksi pelimoodia erotettiin itsenäisiksi peleiksi vuonna 2016, ja näistä H1Z1: Battle Royale on osoittanut selvästi suositummaksi. Selviytymispeli Just Survive on sen sijaan saanut juuri kuoliniskun.

Polygonin mukaan pelistudio Daybreak Game Company on nimittäin ilmoittanut, että Just Surviven serverit suljetaan 24. lokakuuta. Syynä ovat yksinkertaisesti pelaajamäärät, ja studio toteaakin, että ”nykyinen populaatio tekee pelin ylläpidosta kestämätöntä”. Kaikki Just Surviven mikromaksut on jo poistettu käytöstä.

Steam Chartsin tilastoissa H1Z1:n ja Just Surviven pelaajamärissä näkyykin selkeä ero. Uutisen kirjoitushetkellä on battle royale -peliä edellisen vuorokauden parhaana hetkenä pelannut samaan aikaan 4 600 pelaajaa, kun taas selviytymispeli on yltänyt parhaimmillaankin vain 560 pelaajan lukemaan. Ei siis mikään ihme, että peli ollaan lakkauttamassa.

H1Z1: Battle Royalella pyyhkii sen sijaan mukavasti jo uudellakin alustalla. Peli nimittäin ilmestyi äskettäin PlayStation 4:lle, jolla se keräsi jo beta-vaiheessa peräti 10 miljoonaa pelaajaa.

Muropaketin uusimmat