UUSIMMAT

Half-Life (1) uusi läpipelaamisen MM: 20 minuuttia 21 sekuntia

20.01.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Pelien läpipelaaminen on taidetta, monellakin tapaa. Toiset nauttivat pelin tarinasta ja sisällöstä viimeistäkin kerättävää juttua, unlockia ja tarinanpätkää myöten. Toiset koettavat pelata pelin läpi niin lujaa kuin ikinä. Speedrunnaus onkin ihan omanlaisensa pelaamisen laji – ja nyt Quadrazid on tehnyt speedrunnauksen maailmanennätyksen Half-Life –räiskinnässä.

Uusi HL:n ennätys: 20 minuuttia, 21 sekuntia:

 

Läpijuoksussa ei hyödynnetty erillisiä apuohjelmia, vaan vahvasti oiottiin, pupuloikittiin ja hyödynnettiin pelin sisältämiä bugeja ja glitchejä. Pelaaja on myös tehnyt useita skriptejä ja key bindejä pelin konsolin kautta. Toisin sanoen: rehellinen läpipikajuoksu. Grats!

Half-Life 2:n ennätys on tiettävästi edelleen 1 tunti 28 minuuttia.

 
Lisää aiheesta

Zeldaa sokkona – äimistyttävä puolituntinen pelaamisneroutta 

Miten olisi puolitoista tuntia tajunnanräjäyttävää Tetristä?  

Fallout 3 läpi alle 24 minuutissa 

Koko Half-Life 2 läpi ajassa 1 tunti 28 minuuttia 

Keskustelu

@5 Haluaisin itsekin nähdä selleisen rehellisen speerdrunerin, mutta kyllä tälläiskin on kiva katsoa. Sillä menetelmällä HL:an saa varmaan toisteiseksi nopetin läpi.

@5 Speedruneissahan on tarkoitus löytää näitä pelin läpipääsyä nopeuttavia asioita. Toki erikseen on 100% kategoriat ja glitchless kategoriat, joissa on omat sääntönsä. Tietenkin netistä löytyy näitä normaaleja pelien läpipelaamisia, jotka sopivat hyvin tuohon omaan kuvaukseesi. :P

Ei helvetti, kyllä pitää olla aikamoinen härö että jaksais kattoa tuommoista jatkuvaa vemputusta ja hyppelyä. Itse jaksoin n. 10 sekuntia jonka jälkeen ragequit :)
Saisivatpa Black Mesan kehittäjät tehtyä sen loppuun että voisi taas itse pelata sen (rauhassa) läpi, alkuperäistä HL1:stä en varmaan enää jaksa, sen verran monta kertaa on tullut pelattua.

@5
Uskoisin että kuvailemallesi tyylille on oma speedrun kategoriansa. Mun mielestä on ainaki kiinnostavampaa kattoa tän kaltainen video. Helvetisti juttuja joiden en ole tiennyt olevan mahdollisia. Jos pelin on ite pelannut läpi niin onkaise aika tylsä katsoa samanlainen runi mutta ilman maisemien katselua. Ja lyhyemmän videon jaksaa kattoa kokonaan :D

@6
Oon aika varma että jokainen videoon osallistuneesta on pelannu HL:n ekana normaalisti. Monta kertaa. Sitten vielä satoja kertoja uudestaan. Tuosta tuskin rahaa saa niin luulisin että nautinto on ollut läsnä ;)

Mun mielestä peleistä pitää nauttia eikä pelata läpi mahdollisimman nopeasti.

Hieno video ja paljon kunnioitusta pelaajille, mutta en ymmärrä miksi heidän pitää skippailla ja petkuttaa koko videon ajan.

Haluaisin joskus nähdä speedrunin näin:
1. Ei saa glitchata
2. Ei saa skipata
3. Ei saa hyppiä tai lentää ympäriinsä
4. Ei saa käyttää pommeja, laatikoita ym. nopeuden nostamiseksi
5. Ei saa hyödyntää näkymättömiä polygoneja
6. Ei saa regenata healthia jonkun oven avulla (glitch)
7. Kaikki tarvittava pitää tappaa
8. Kaikki pakolliset asiat (oven avaukset ym.) pitää tehdä
9. Vain yksi henkilö hoitaa koko homman ilman taukoja (ei saa vaihtaa pelaajaa)
10. Ei saa käyttää koodeja eikä ulkopuolisia ohjelmia
11. Ei saa pakottaa NPC-hahmoja kääntymään tai kävelemään

Olen nähnyt paljon muitakin speedrun-videoita, mutta tässä ylivoimaisesti on käytetty eniten peliä rikkovia asioita.

Kyllä alkaa ärsyttämään nämä uutiset joissa on väärää, puutteellista ja vanhaa tietoa.

Ensinnäkin ennätys ei ole yksinomaan Quadrazid:n tekemä, vaan siihen on osallistunut monia muitakin henkilöitä, kuten videosta käy myös ilmi.
Toiseksi, tässä speedrunissa käytettiin apuohjelmia. Nimittäin autobunnyhoppia ja monia muita scriptejä, jotka eivät todellakaan onnistu käyttämällä ainoastaan pelin konsolia. Myöskin kyseessähän oli yli kolmessasadassa eri segmentissä tehty runi, eikä sitä ole hyväksytty SDA:n sivuille scriptien käytön vuoksi, joten en nyt sanoisi tätä ”rehelliseksi läpipikajuoksuksi” TAS:iin tämä menee.

Ihan kiva nähdä kuitenkin tällä sivustolla uutisia speedrunnaukseen liittyen, mutta ensi kerralla toivoisin että ottaisit asioista ensin selvää. Myöskin toivoisin, että uutiset olisivat edes ajankohtaisia, eikä puolivuotta vanhoja. Tietenkään toimittaja ei voi tietää kaikesta peleihin liittyvästä, ja pysyä vielä niistä ajan tasalla, mutta jos aikoo tehdä uutisen jostain, niin toivoisin että asiaan edes perehdyttäisiin hieman. Ja jos jostain asiasta ei olla täysin varmoja, niin jätetään se avoimeksi ja myönnetään ettei tiedetä.

T. Speedrunnausta harrastava

Jukka se taas säätää menemään… Ennätys on 20min 41s, näin sen on speedrunin tekijä kirjannut ja n. määrä speedrunnaajia todennut. Myös onnittelut yhdeksän kuukautta vanhan jutun kaivamisesta uutiseksi. Alkuperäinen 30fps kooste ilmestyi youtubeen jo 12.4.2014.

hyvin ja kivasti vedetty, tosin aika huonosti tehty peli. tuolla kyllä irtoo perjantaipillua jos millä

Sen rehellisyyden kanssa on nyt vähän niin ja näin, koska apuohjelmien avulla löydetyt glitchit kelpaavat kyllä näille ns. rehellisillekkin speedrunnaajille. Loppujenlopuksi mitäpä tuolla on edes väliä? Se apuohjelmia käyttävä heppukin kenties pitää siitä mitä tekee ja samalla kenties oppii jotain pelien ohjelmoinnista ja kenttäsuunnittelusta. Ja sieltä opitut asiat valuvat myös näille ”rehellisille” hepuille.

Muropaketin uusimmat