Uusimmat

Half-Life 2: Episode 2 räjäyttää pankin

14.07.2006 15:36 Tero Lehtiniemi

3D-räiskintöjen ystäville on joulun alla edessä todelliset kissanpäivät, mikäli Half-Life 2: Episode 2:n suunniteltu aikataulu pitää. Tälle on parikin syytä, joista ensimmäinen on se että PC:n lisäksi Ep2 julkaistaan myös PlayStation 3:lle ja Xbox360:lle, ja konsoliversiot pitävät sisällään myös itse pääpelin ja Episode 1-laajennuksen. Toinen, PC-pelaajia ehkä enemmän koskettava uutinen on se, että laajennus pitää sisällään jo yli viisi vuotta odotetun Team Fortress 2:n.

Valven Gabe Newellin lisäksi Ep2 pitää sisällään myös Portal-nimisen, aivan uuden Half -Life-universumiin sijoittuvan pelin. Paljon tästä ei San Franciscossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa vielä paljastettu, mutta ilmeisesti peli tulee pyörimään erilaisia portaaleja luovan omituisen aseen ympärillä.

Portal kuulostaa kuitenkin melko vaisulta uudistukselta TF2:een verrattuna, josta Newell onneksi oli uskaltanut kertoa enemmänkin. Tilaisuudessa pyörinyt trailerit esitteli uuden, jopa sarjakuvamaisen graafisen tyylin. Hahmoluokkia on tässä vaiheessa julkistettu ainakin neljä: Heavy, Sniper, Spy ja uutena tuttavuutena leikinheittimen kanssa heiluva Pyro. Vaikka kakkososa vie laajennusta ainakin graafisesti eri suuntaan, on muutos Valven mukaan pelkästään positiivinen.

Episode 2 ei kuitenkaan olisi täydellinen ilman varsinaista yksinpelilaajennusta. Episode 2 jatkaa Half-Life 2:n juonikuviota, ja päästää pelaajan tutkimaan lisää City 17:n ympäristöä. Uusia aseita ja hirviöitä on luonnollisesti tarjolla roppakaupalla, ja tämän lisäksi ainakin uusi fysiikkajärjestelmä näkee päivänvalon.

Episode 2 julkaistaan näillä näkymin jouluksil.